Weekjesafari
Image default
Vakantie

2022 gezond beginnen met een fitness vakantie: 3 tips

2022 gezond beginnen met een fitness vakantie: 3 tips

Fit blijven tijdens je vakantie moeilijk? Niet als je er een lekker actieve vakantie van maakt. Huur bijvoorbeeld een vakantiehuis Waddeneilanden en ga lekker wandelen door de natuur. Of zoek wildere landschappen op en ga de bergen in. Ben je liever verzekerd van zon en zee? Dan is een watersportvakantie misschien wel wat voor jou. Een actieve vakantie houd je lekker fit én geeft je nieuwe mogelijkheden om de omgeving te ontdekken. Met deze drie tips boek jij de ideale fitness vakantie voor jou.

Avontuurlijk fit in de Ardennen

Of je nu alleen met vakantie gaat, met je partner of met je gezin, een vakantiehuis Ardennen huren is altijd een goed idee. Hier is er namelijk voor iedereen wel wat te doen. Jij kunt bijvoorbeeld lekker fit blijven door volop sportieve outdoor activiteiten te ondernemen. Wat dacht je van bergbeklimmen of abseilen? Of met je mountainbike door de bossen scheuren? De rivier Ourthe leent zich uitstekend voor een avontuurlijk dagje raften in de maanden oktober tot en met maart en in de andere periodes van het jaar kun je er gaan kajakken. Liever wat rustiger aan? De Ardennen zijn ook prachtig om te ontdekken aan de hand van een wandel- of fietsroute.

Sportieve vakantie in Frankrijk

Ben je een liefhebber van watersport? Huur dan eens een vakantiehuisje in Frankrijk. Dit land heeft kilometers kust, zowel aan de Middellandse Zee als de Atlantische Oceaan, maar ook prachtige meren in het binnenland én in de bergen. Op de Franse meren en aan de zee kun je gaan zeilen, kitesurfen of windsurfen en je kunt er natuurlijk ook heerlijk in zwemmen. In de bergen zijn er verschillende mogelijkheden om te gaan raften, zowel voor beginners als gevorderden. Heel bijzonder en spectaculair om eens mee te maken is canyoning. Bij deze avontuurlijke activiteit komen zwemmen, springen, klimmen, abseilen en glijden samen en kom je op de meest indrukwekkende plekken in de ruige natuur.

Wandelvakantie

Wie het liever wat rustiger aan doet en graag de natuur opzoekt, kan een wandelvakantie boeken. Dit kun je eenvoudig zelf organiseren, door een mooie locatie te kiezen en wandelroutes in de omgeving op te vragen bij de VVV of het internet te raadplegen. Kies bijvoorbeeld voor de Veluwe of Waddeneilanden als je diverse soorten natuur wilt zien, zoals heide, duinen, bossen of weilanden. De Waddeneiland zijn natuurlijk ook uitermate geschikt voor wandelingen over het strand, evenals Zeeland. Ook in het buitenland zijn mooie wandelroutes te vinden, zowel over vlaktes als in de bergen. Let wel op in welke periode je boekt, want van al te hoge temperaturen word je niet blij op je wandelvakantie.

 

https://www.villaspot.nl/