Weekjesafari
Image default
Aanbiedingen

Beveilig jouw aanhanger tegen diefstal met deze drie tips

Heb jij recent een nieuwe aanhangwagen gekocht? Dan wil je natuurlijk zo lang mogelijk zelf kunnen genieten van jouw aankoop. Het is jouw eigendom en het is niet de bedoelingen dat andere mensen jouw aanhangwagen gaan meenemen. Jaarlijks worden er nog steeds enorm veel aanhangwagens gestolen. We hopen natuurlijk allemaal dat onze aanhangwagen in ons eigen beheer blijft. Door middel van een drie tips, ga jij diefstal van jouw aanhangwagen tegen. Het is natuurlijk afhankelijk van het type dief of hij uiteindelijk wordt gestolen. Als een echte dief uit is op jouw aanhangwagen, dan kan je diefstal in principe niet voorkomen. Voorkomen is namelijk beter dan genezen. Wij raden jou aan om er alles aan te doen, zodat jouw aanhangwagen niet wordt gestolen. Lees snel verder en ontdek de drie tips. 

 

  1. Maak jouw aanhangwagen uniek 

Gebruik jij jouw aanhangwagen voor zakelijk gebruik? Maak dan gebruik van reclame op de aanhangwagen. Ten eerste is het een stukje reclame als jij met de aanhangwagen rijdt. Daarnaast wordt het stelen van jouw aanhangwagen op deze manier een stuk minder interessant. Als hij gestolen wordt, zou iedereen de aanhangwagen herkennen. Een andere auto voor de aanhangwagen van een bedrijf gaat vragen oproepen. Daarnaast kan je een particuliere aanhangwagen natuurlijk ook uniek en onderscheidend maken. Maak gebruik van onderscheidende kleuraccenten of noteer de naam op een onzichtbare plek. Als de aanhangwagen wordt gestolen, kan hij in ieder geval gemakkelijk worden geïdentificeerd.

 

  1. Waar laat je de aanhangwagen? 

Een aanhangwagen wordt hoogstwaarschijnlijk niet iedere dag opnieuw gebruikt. Het is belangrijk om de aanhangwagen na gebruik goed te beveiligen. Parkeer de aanhangwagen op een afgesloten terrein of zet hem binnen. Heb jij geen afgesloten terrein en ook geen plek binnen? Vermijd dan zoveel mogelijk het zicht op de aanhangwagen en zet hem tussen allerlei andere objecten. Op deze manier zal de kans op diefstal worden verkleind. 

 

  1. Disselslot en wielklem

Staat de aanhangwagen in het zicht? Dan is diefstal van de aanhangwagen appeltje-eitje. Het is extra belangrijk om de aanhangwagen te voorzien van de nodige beveiliging. Maak in ieder geval gebruik van een disselslot. Op deze manier kan de aanhangwagen niet gemakkelijk worden gekoppeld aan een ander voertuig. De dieven kunnen het disselslot ongetwijfeld saboteren. Daarom adviseren wij jou om naast het disselslot, ook gebruik te maken van een wielklem. Het saboteren van een disselslot vergt namelijk behoorlijk wat tijd. Dit voeren ze het liefst in alle rust uit. Wanneer jij gebruik maakt van een wielklem, dan kan de aanhangwagen in eerste instantie niet worden verplaatst. Maak het de dieven niet te makkelijk! 

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/