Weekjesafari
Image default
Aanbiedingen

De beste autostoel kiezen

Van alle dingen die jij voor je kind koopt, is een goed autostoeltje een van de belangrijkste. Je hebt er een nodig vanaf het moment dat je je baby mee naar huis neemt uit het ziekenhuis totdat hij of zij groot genoeg is om in een veiligheidsgordel voor volwassenen te passen, meestal rond de leeftijd van 10 jaar of later. Wat beangstigend is, is dat ongeveer 46 procent van de kinderzitjes en zitverhogers verkeerd wordt geïnstalleerd. Een slecht geïnstalleerd zitje maakt een kind kwetsbaar bij een ongeluk.

Kies het juiste model

Als jouw kind groter wordt, zul je van het ene autostoeltje naar het andere moeten overstappen. Wij leggen de verschillende types uit, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Dit is het eerste autostoeltje voor de meeste nieuwe ouders. Het kan alleen achterwaarts gericht worden geïnstalleerd en heeft een verwijderbare drager die wordt aangesloten op een basis in de auto.

Cabriozitje

De volgende stap na het ontgroeien van het babyzitje is een converteerbaar zitje dat uiterlijk op de eerste verjaardag van jouw kind moet worden aangeschaft. Het kan naar achteren of naar voren gericht worden geïnstalleerd.

Alles-in-één autostoeltjes

Deze bieden veel waarde door een kind van geboorte tot stoelverhoger te brengen. Ze zijn verleidelijk om geld te besparen, maar uit onze tests is gebleken dat ze door te veel te willen doen geen enkele taak goed uitvoeren.

Peuterverhoger

Deze kunnen alleen worden gebruikt door kinderen met het juiste gewicht, leeftijd en lengte om voorwaarts gericht te zitten.

Ze zijn ontworpen om alleen naar voren gericht te zitten, hebben een harnas (voor gebruik tot een bepaalde lengte en gewicht), en gaan dan over in een verhoger, waarbij het harnas wordt verwijderd. Ze zijn bedoeld voor kinderen met een gewicht tussen 20 en 90 lbs. met harnas en 30 tot 120 lbs. in de verhoging modus.

 

Als het niet je eerste zitje is…

Zelfs doorgewinterde ouders kunnen twijfelen over het juiste type zitje en wanneer het tijd is om te veranderen. Bekijk onze aanbevelingen voor het minimumaantal zitjes dat jouw kind nodig heeft voordat het klaar is voor alleen de autogordel. Autostoelen geschikt voor kinderen tussen de 9 en 18 kg behoren tot autostoel groep 1. 

– Houd de baby achterwaarts gericht tot hij of zij minstens 2 jaar oud is of de hoogte- of gewichtslimiet van het zitje overschrijdt. 

– Gebruik een naar voren gericht harnas totdat jouw kind de hoogte of het gewicht van het harnas overschrijdt.

– Jouw kind heeft een stoelverhoger nodig tot het 57 centimeter lang is, tussen 8 en 12 jaar oud is en goed in de autogordels past. 

– Een zitje dat beschadigd is of een ernstig ongeluk heeft gehad, moet worden vervangen.

– Zelfs als het kind klaar is om alleen de autogordel te gebruiken, moet het tot de leeftijd van 13 jaar op de achterbank zitten.

Houdt bij het kopen rekening dat de autostoel Isofix model is. 

https://www.heelnederlands.nl/aanbiedingen/kinderstoel-voor-in-de-auto-kopen-wij-hebben-de-beste-tips/