Weekjesafari
Image default
Aanbiedingen

De verschillende soorten stofzuigers

Er zijn verschillende soorten stofzuigers, elk geschikt voor een bepaald type vloeren en verschillende soorten oppervlak. Soorten stofzuigers omvatten rechtopstaande vacuüms, sticks, robotstofzuigers en gespecialiseerde die speciaal zijn ontworpen voor het verwijderen van huisdierhaar uit tapijten. Elk is geschikt voor het reinigen van bepaalde soorten vloeren, dus het is belangrijk om het soort vloer te identificeren dat je hebt voordat je een stofzuiger koopt.

Zuigkracht

Stofzuigers zijn ontworpen om de vloeren schoon te maken om het losse vuil, de bodem en stof te verzamelen. De zuigkracht van een stofzuiger hangt af van het soort wielen, de grootte en het ontwerp, de kwaliteit van de materialen die in de constructie worden gebruikt en de hoeveelheid vuil die het apparaat kan oppikken. Al het op zuigkracht aankomt, zijn hogere snelheden effectiever dan lagere.

Verschillende doeleinden

Sommige mensen kiezen er ook voor om een stofzuiger te gebruiken voor het reinigen van trappen. Veel mensen willen niet de trap op en neer klimmen om de bekleding schoon te houden. Sommige van de vacuümreinigers zijn ontworpen om het vuil op een trap gemakkelijk op te zuigen, terwijl anderen krachtige zuigkracht hebben om het vuil van de trap af te vegen. Om deze reden is het raadzaam om eerst naar het type trapbekleding te kijken voordat je een stofzuiger koopt.

Gewicht

Het gewicht van stofzuiger loopt nogal uiteen. Zo is de één lichtgewicht en is de ander behoorlijk zwaar. Vaak correspondeert het gewicht ook met de inhoud van de vuilcontainer. Een grote inhoud zorgt namelijk voor meer gewicht. Afhankelijk van je voorkeur kun je dus kiezen voor een licht model met minder inhoud of een zware stofzuiger met veel ruimte om vuil op te vangen. 

Welke type is geschikt voor jou? 

Ben je toe aan een nieuwe stofzuiger? Dan kan het verstandig zijn om je eens in te lezen in de diverse modellen. Tegenwoordig is de keuze zo groot dat het best moeilijk is om een goed model te kiezen. Om toch de beste stofzuiger voor jou te kiezen, is het dus verstandig om vooraf te bedenken welke specificaties jij belangrijk vindt.

https://www.gereedschap-expert.nl/