Weekjesafari
Image default
Vakantie

De vijf mooiste regio’s van Spanje

Spanje is een prachtig land met veel regio’s om te ontdekken. Zo zijn er de bergen in het noorden, de stranden aan de Middellandse Zee en de historische steden in het centrum. Elk gebied heeft zijn eigen charme en biedt voor ieder wat wils. Ben je op zoek naar een mooie plek voor je volgende vakantie? Kijk dan eens naar één van deze regio’s in Spanje!

Andalusië

Eén van de meest populaire regio’s van Spanje is Andalusië. Dit gebied ligt in het zuiden en kenmerkt zich door de prachtige stranden, de bergen en de historische steden. Het is een ideale plek voor een mix van ontspanning en cultuur. Bezoek bijvoorbeeld de stad Sevilla met haar mooie kathedraal of ga een dagje naar het strand in Málaga. Granada is ook een hele mooie stad, met het bijzondere Alhambra als hoogtepunt.

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden liggen voor de kust van Afrika en zijn een ideale bestemming voor een zonvakantie. Deze eilandengroep is erg divers met verschillende landschappen, stranden en activiteiten. Zo vind je er bergachtige gebieden maar ook vulkanen en woestijnen. Op Tenerife kun je bijvoorbeeld naar de top van de vulkaan Teide, terwijl je op Gran Canaria geniet van het mooie strand.

Valencia

Valencia is een stad aan de Oostkust van Spanje en is een populaire bestemming onder toeristen. Dit komt vooral door het aangename klimaat, de mooie stranden en de historische stad. In Valencia kun je bijvoorbeeld het wereldberoemde Plaza de Toros bezoeken of een wandeling maken door het oude centrum. Rondom Valencia is ook veel te doen, dus het is leuk om een auto te huren.

Catalonië

Catalonië is een regio in het noorden van Spanje en kent veel diversiteit. Zo vind je er bossen, bergen, meren en stranden. Daarnaast is er een rijke cultuur te ontdekken, met o.a. Barcelona als hoofdstad. Bezoek bijvoorbeeld het Park Guell of maak een wandeling door de gotische wijk in deze bruisende stad.

Castilië en León

Castilië en León is een regio in het midden van Spanje met veel historie. Zo vind je er oude kastelen, Romeinse ruïnes en burchten. Daarnaast zijn de bossen, bergen en meren een prachtige omgeving voor een wandeling of fietstocht. Bezoek bijvoorbeeld het kasteel van Burgos of maak een tocht door de Sierra de Gredos.