Weekjesafari
Image default
Society / Holidays

Een finca te huur Spanje vind je eenvoudig

Een finca te huur is niet zo moeilijk te vinden in Spanje. Finca betekent boerderij en als je ervoor kiest om een dergelijk verblijf te boeken in Spanje logeer je dus feitelijk bij de boer. Dit betekent zeker niet dat je primitief op vakantie gaat want je vindt er ook luxe maar vooral rust.

Maak kennis met de cultuur en de bevolking

Omdat veel boeren maar moeilijk rond kunnen komen van de opbrengsten van de boerderij op zich hebben velen er voor gekozen aan agriturismo te doen. Dit betekent dat ze op een deel van hun boerderij toeristen de gelegenheid bieden te verblijven. Op deze manier kom je als toerist eerder in contact met de lokale bevolking en leer je ook de gewoontes en cultuur van het land van dichtbij kennen. Vaak mag je aanschuiven bij de dagelijkse maaltijd zodat je de mensen ook goed leert kennen.

Boek je eigen finca

Een voorbeeld van een finca die je kunt huren in Spanje is Refugio Marnes aan de Costa Blanca. Je kunt hier kiezen voor een B&B in de boerderij maar er zijn ook kamers beschikbaar in de gebouwen die oorspronkelijk als stal gebruikt werden. Als je liever een eigen vakantiehuis wilt hebben kun je ook de Finca Iris boeken. Dit vakantiehuis biedt onderdak aan 6 tot 8 personen, is van alle gemakken voorzien en staat garant voor een rustige vakantie op het Spaanse platteland.  

Gerelateerde artikelen

Do’s en Dont’s van eten in Azië

De leukste hikes in Zuid-Afrika

Stralend je dag beginnen