Weekjesafari
Image default
Boeken en Tijdschriften

Het effect van gepersonaliseerde kinderboeken

Kinderboeken zijn al generaties geliefd. Het zijn van die dingen die je door kan geven aan kinderen en kleinkinderen en waarvan je weet dat zij gebruikt en gewaardeerd zullen worden. Het is speciaal om ‘s avonds die extra paar minuten met je kind door te brengen en ze een verhaaltje voor te lezen. Je zorgt voor een relaxte sfeer voordat zij gaan slapen. Hoe leuk is het dan ook dat je tegenwoordig gepersonaliseerde kinderboeken kan laten maken. Zo kan je ervoor zorgen dat je kindje zichzelf terug ziet in het verhaal en de avonturen hierin. 

Hun eigen avonturen 

Hoe leuk zou het zijn als je kindje zichzelf kan terugvinden in hun favoriete verhaal. Zo is het niet alleen een leuk cadeau voor je kindje maar ook voor jezelf wanneer zij vragen naar het voorleesboekje van henzelf en de avonturen die zij daarin beleven. Nadat je het boek hebt gelezen, kunnen ze zelfs zelf nog bedenken hoe het verhaal verder gaat. De mogelijkheden zijn ongeremd en je biedt je kindje de keuze om hun verbeelding te gebruiken. Of het nu een prinsessenverhaal is of een kinderboek voetbal, je kan zelf kiezen welk verhaaltje het beste bij je kind past. 

Jarenlang geliefd 

Zo’n gepersonaliseerd item zal jarenlang bij hen blijven en zal geliefd blijven door de tijd heen. Het is een speciaal cadeau wat duidt op een persoonlijke connectie met de gever en een speciale band. Het kan doorgegeven worden aan toekomstige kinderen om aan hen voor te lezen. Hoe leuk is het om te vertellen dat mama of papa een prins of prinses is geweest en allemaal verschillende avonturen heeft meegemaakt. Zo houdt je de magie lang levend en zal er altijd reden blijven om te blijven dromen. Tevens is het ook een mooi cadeau om aan toekomstige grootouders te geven. 

Kleurrijke fantasie 

Grootouders zijn vaak al helden in de ogen van hun kleinkinderen. Stel je eens voor hoe gaaf het is als je kinderen hun opa of oma terug vinden in hun favoriete verhalen en avonturen. Er is een eindeloosheid aan mogelijkheden om kinderboeken te personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan om je kindje met hun beste vriend in het boek terug te laten komen. Of een ouder die door werk bijvoorbeeld niet altijd aanwezig kan zijn. Of zelfs een ouder of familielid die helaas niet meer leeft. Zo maak je de fantasiewereld van je kindje beetje bij beetje rijker met personalisatie en herkenning. 

 

https://bimibooks.nl/kinderboek-voetbal/