Weekjesafari
Image default
Aanbiedingen

Het kiezen van de juiste kattendrager

Het kiezen van de juiste kattendrager

Bij het kiezen van een vervoermiddel let u op veiligheid, comfort, betaalbaarheid en duurzaamheid. Dezelfde normen gelden wanneer u vervoer voor uw kat selecteert. Het kiezen van het juiste reismandje voor uw kat is een investering die de moeite waard is, aangezien een goed reismandje uw kat extra veiligheid biedt en het reizen minder stressvol kan maken voor zowel u als uw kat. Het vervoeren van een kat zonder reismandje kan gevaarlijk zijn voor u en uw kat.

Grootte is belangrijk

Katten moeten in hun kattenreismand kunnen staan, zitten en zich omdraaien. Over het algemeen moet een reismandje anderhalf keer zo groot zijn als uw kat. Als de reismand te groot is, kan het ongemakkelijk zijn om de reismand in evenwicht te houden en te dragen zonder dat uw kat van de ene naar de andere kant glijdt. Geen enkele kat vindt het prettig om te reizen alsof hij in een attractie in een pretpark zit.

Als u een reismandje voor uw kitten koopt, kies dan een standaard formaat reismandje waarvan u denkt dat het geschikt zal zijn als ze volwassen zijn. Bekleed de bodem van de reismand met een dikke handdoek, zodat het kitten niet wegglijdt tijdens het reizen.

Als u verder reist dan een kort ritje in uw stad, zorg er dan voor dat de testresultaten reismand plaats biedt aan voer- en waterbakjes. Als u erg lange afstanden gaat reizen, kunt u kiezen voor een grotere bench (gemaakt voor reizen met honden) waarin een kattenbak en een bed passen.

Vervoerder-pooling is niet ideaal

In de meeste gevallen is het beter om voor elk van uw katten een aparte reismand te nemen, dan ze samen in één grote reismand te laten reizen. Het kan onhandig en oncomfortabel zijn om een enkele kat in een extra grote reismand te laten reizen.

Twee katten in één kleinere reismand proppen is moeilijk, oncomfortabel en zeer stressvol. Zelfs katten die normaal gesproken een hechte band hebben, kunnen tijdens de reis agressief tegen elkaar reageren als één van hen gestrest is.

Soms is er een rustige reis naar het dierenziekenhuis, maar tijdens de terugreis van een dierenartsbezoek kan een gestresste kat agressie vertonen naar de andere in het reismandje. Een kat die het slachtoffer is van een agressieve gebeurtenis in de reismand, zal de volgende keer veel moeilijker in de reismand te krijgen zijn.

Stijlen

Kartonnen

Dit is een tijdelijk transportmiddel. De meeste kartonnen reismandjes zijn even groot en laten de kat niet toe zich comfortabel om te draaien. Sommige katten kauwen door het karton heen. Het is niet gemakkelijk schoon te maken als de kat het tijdens de reis bevuilt. Het is moeilijker om de opening te beveiligen, zodat het risico bestaat dat de kat zich uit de reismand duwt of trekt op een parkeerplaats of op andere gevaarlijke plaatsen.

Zachte reismandjes

Deze zijn meestal gemaakt van stevige maar soepele materialen. Ze zijn niet zo volumineus als dragers van hard plastic. Sommige zijn niet zo stevig of ondersteunend als dragers van hard plastic. Veel zachte dragers hebben meer dan één opening. Ze kunnen ook moeilijker schoon te maken zijn als uw kat wagenziek wordt. Ook kunnen katten die graag krabben het reismandje verscheuren of verslijten. Sommige katten kunnen zich uit het reismandje duwen wanneer u het dichtritst.

Rollende Koffer Stijl Dragers

Deze zijn iets ruimer voor de kat. Ze geven de kat ook meer zicht op de omgeving. Een rollende drager is gemakkelijker voor gezinnen die moeite hebben met dingen dragen, omdat ze de kat kunnen rollen waar hij heen moet. Ze zijn vaak moeilijk schoon te maken als ze vuil zijn. Sommige katten kunnen schrikken van de luide en hobbelige beweging van over het trottoir gerold te worden.

Harde plastic reismandjes

Een harde reismand van de juiste afmetingen biedt de kat meer ruimte om zich om te draaien en uit te rekken, terwijl hij toch een veilig gevoel geeft. Bij de meeste kan de bovenkant eraf worden gehaald. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken als ze vuil zijn. Ze zijn ook duurzamer dan de bovengenoemde reismandjes.