Weekjesafari
Image default
Beauty en verzorging

Het proces van tanden bleken met tandenbleek strips

Tanden bestaan uit verschillende lagen. De buitenste laag is het glazuur, een harde laag die je tanden beschermt tegen slijtage en tandbederf. Onder het glazuur zit het tandbeen, een zachtere laag die je tanden stevigheid geeft. Daarnaast bevindt zich in het tandbeen de pulpa, waar de zenuwen en bloedvaten van je tanden zich bevinden. De tandwortel verbindt het tandbeen met het kaakbeen en houdt de tand op zijn plaats.

De werking van whitening strips

Whitening strips werken door een whitening gel op je tanden aan te brengen. Deze gel bevat waterstofperoxide of carbamideperoxide, twee stoffen die helpen om de poriën in je tanden te openen en de kleurstoffen die zich in deze poriën bevinden te verwijderen. Wanneer je de tandenbleek strips op je tanden plaatst, komt de gel in contact met je tanden en begint het bleken. De poriën in je tanden nemen de gel op en de waterstofperoxide of carbamideperoxide reageert met de kleurstoffen om ze af te breken en te verwijderen.

Het bleekproces van whitestrips

Het proces van tanden bleken met whitening strips is zeer effectief. In de meeste gevallen zie je binnen enkele dagen al een verschil in de kleur van je tanden. Na verloop van tijd kan de kleur van je tanden nog witter worden naarmate je de behandeling voortzet. Het proces is echter niet permanent en je zult de behandeling regelmatig moeten herhalen om de witte kleur van je tanden te behouden.

Volg nauwkeurig de bijgeleverde handleiding

Het bleken van tanden met whitening strips is veilig als je de instructies opvolgt en de behandeling niet te vaak herhaalt. Te vaak bleken kan de tanden beschadigen en gevoeligheid veroorzaken. Het is ook belangrijk om te weten dat whitening strips niet geschikt zijn voor iedereen. Als je gevoelige tanden hebt, beugels draagt of andere tandproblemen hebt, is het verstandig om eerst een tandarts te raadplegen voordat je aan de behandeling begint.