Weekjesafari
Image default
Aanbiedingen

Hoe maak je je Apple Watch-bandje schoon?

Hoe maak je je Apple Watch-bandje schoon?

Draag jij iedere dag jouw Apple Watch? Ook tijdens het sporten en slapen? Dan is er een grote kans dat jouw Apple Watch-bandje erg vies wordt. Het schoonmaken van jouw Apple Watch wordt erg vaak vergeten, laat staan het bandje dat iedere dag om jouw pols heen zit. Het wordt namelijk niet alleen vies van objecten die je ermee aanraakt, maar ook door het zweten van jouw lichaam. Heb je nou geen idee op welke manier jij jouw Apple Watch-bandje het beste schoon kunt maken? Door middel van deze blog gaat dit voortaan een stuk makkelijker.

Voorbereiding

Voordat je begint met het schoonmaken van jouw bandje, is het handig om eerst jouw bandje van de Apple Watch te verwijderen. Hierdoor voorkom je schade aan jouw Apple Watch. Het kan natuurlijk gebeuren dat jouw horloge per ongeluk wegglipt uit jouw hand. Het bandje is te verwijderen door op één van de twee ontgrendelingsknoppen te drukken die onder het scherm zitten. Als deze knop is ingedrukt kun je met jouw andere hand het bandje zijwaarts schuiven. 

 

De verschillende soorten

De Apple Watch heeft verschillende soorten bandjes in het assortiment. Bij het schoonmaken van jouw bandje, is het goed om te weten welk soort bandje je hebt. Weet je niet exact welk bandje je hebt? Neem dan eens een kijkje op Watchbandjes-shop.nl om de verschillende soorten bandjes te bekijken. 

 

Siliconen bandjes

De sportievere bandjes van Apple zijn over het algemeen gemaakt van fluorelastomeer, maar mocht je een bandje kopen van een ander merk, dan zal dit hoogst waarschijnlijk een siliconen bandje zijn. Dit materiaal is waterbestendig, dus je kunt de bandjes onder de kraan wassen. Dit kan met lauw water, maar er mag ook handzeep bij gebruikt worden.

 

Leren bandjes

De leren bandjes zijn helaas niet waterbestendig. Wanneer je deze met water gaat schoonmaken, zal de kleur verloren gaan. Mochten er vlekken zitten op het leren bandje, dan raad Apple aan om een licht bevochtigd doekje te gebruiken. Behandel daarna het bandje zoals je dit ook met leren schoenen zou doen. 

 

Textiel bandjes

De textiel bandjes van Apple zijn erg populair, omdat ze zo comfortabel zijn. In het verleden waren dit nog de nylon bandjes. De textiel bandjes kunnen met een borsteltje schoongemaakt worden met behulp van wat wasmiddel. Ook kun je het bandje op een lage temperatuur meewassen met de rest van jouw kleding. Denk er dan wel even aan dat je er een wasnetje omheen doet.

https://www.watchbandjes-shop.nl/