Weekjesafari
Image default
Dieren

Kies voor de juiste paardenbrokken

Als je op het internet kijkt zie je dat heel veel verschillende paardenbrokken beschikbaar zijn, maar hoe weet je wat het juiste voer is voor jou paard? Er zijn enkele dingen waarop gelet moet worden. Het belangrijkste is dat het dieet van het paard gebalanceerd is. Paarden zijn van nature een ruwvoedereter. Dit betekent dat ze voornamelijk hooi en kuilgras eten. Net zoals ieder voedsel heeft dit zijn voor en nadelen. Echter is dit bij ieder paard anders. Mocht het paard nou mager zijn of oud dan zullen zij meer baat hebben bij het eten van fijn en groen hooi. Moet het paard afvallen? Dan is het aan te raden om het paard grofstengelig hooi te geven. Kortom het is allemaal afhankelijk van het paard zelf en zien waar ze zelf behoefte aan hebben.

Nu is dit voer een goede voedingsbasis, maar het paard kan nog wel wat extra’s gebruiken om zijn mineralen en vitamines te krijgen. Het is daarom aan te raden om het paard krachtvoer te geven. Enkele keuzes die je hebt zijn bijvoorbeeld een granenmix, brokken of muesli. Deze bevatten allemaal de nodige vitamines en mineralen die paarden nodig hebben om gezond te blijven.

Een ideaal dieet voor het paard zou dus ¾ ruwvoer zijn en ¼ krachtvoer. Natuurlijk kan er af en toe een traktatie op het menu staan! Het is ok om af en toe een snoepje te geven. Vooral als het paard een beloning verdient.