Weekjesafari
Image default
Vakantie

Safari in Nederland: da’s een vakantie op de Veluwe!

Bossen, zand, water en talloze soorten dieren: de Veluwe is een ware wildernis. Een huisje huren op de Veluwe is een unieke kans om je te binden met natuur. Ervaar de prachtige omgeving van Gelderland en dans net als Mowgli uit The Junglebook tussen de bomen en door alle andere natuur. Kortom, kom hier om pure vrijheid beleven en proef van een safarivakantie.

Of je nou kiest voor een privé vakantie, of een verblijf op een vakantiepark op de Veluwe… Eén ding staat vast: je gaat zeker genieten. Maar waarom vergelijken we de Veluwe nou met een safari? Dat is een vraag waar ik graag antwoord op geef!

De natuur, het ongerepte: het heeft iets magisch. De vroege vogels zien het dauw op de bladeren getroffen worden door de eerste zonnestralen. Een prachtig gezicht dat je niet snel zal vergeten. De rust, maar ondertussen ook het drukke leven van de dieren, komen hier samen.

De zingende vogels en de wind die suist tussen de bladeren door, is als muziek in je oren. De natuurliefhebber komt hier graag en dat is geheid met een aantal goede redenen. Want het is echt niet alleen het landschap dat zo betoverend is: de dieren die hier leven zijn immens bijzonder om tegen te komen. Van het kleinere gespuis tot het grote wild: alle soorten zijn te vinden op de Veluwe.

Dieren, dieren & nog eens dieren!

Zo’n groot natuurgebied heeft natuurlijk heel veel in huis. Waaronder veel levende wezens: wild! Het zijn de echte zwijnen, edelherten, reeën en moeflons die je kunt spotten tijdens je vakantie of weekendje weg. In Nederland en toch dat safari gevoel: begin je het al een beetje voor je te zien?

Begeleidend ontdekken

Over safari gesproken, je kunt op de Veluwe écht op safari… en dat met begeleiding van een expert: voor de ultieme ervaring. Er zijn meerdere vakantieparken en andere organisaties die verschillende safaritochten aanbieden.

Door de begeleiding weet je zeker dat je de hotspots te zien krijgt. De zoektocht wordt wellicht wel minder intens doordat je iemand mee hebt die precies weet waar jullie moeten zijn, maar daarentegen krijg je wel een echte tourguide mee. Zijn/ haar kennis maakt dat je de natuur door en door zal kennen. Daarbij zal je meer zien dan je ooit had gedacht.

Wat je wel in de gaten moet houden…

Safari brengt natuurlijk ook gevaren met zich mee. Ook al ben je gewoon in je eigen kleine kikkerlandje, je bent alsnog in contact met wild. Dat betekent opletten en geen gekke dingen doen. Gekke dingen zoals?

–        Door de kudde’s heen lopen

–        Oog in oog blijven staan met het wild

–        Te dichtbij komen

Door hier op te letten, zal jullie trip onvergetelijk worden en nog belangrijker: veilig blijven.