Weekjesafari
Image default
Kinderen

Waarom een ​​fiets kopen de beste investering is

Waarom een ​​fiets kopen de beste investering is

Omdat steeds meer mensen gezonder proberen te leven, is de fiets een eindeloos populaire aankoop geworden. Of je nu een beginneling bent of als je die kinderfiets 16 inch aanbieding voor je kind wilt kopen, het is altijd een goed idee om dit betaalbare vervoermiddel aan te schaffen. Een fiets is de beste investering die je kunt doen. Het is niet alleen een geweldige manier om geld, tijd en je gezondheid te besparen, maar het helpt ook het milieu. Fietsen is een prachtige hobby die mensen fit, gezond en gelukkig houdt. Elke keer dat iemand op zijn fiets rijdt in plaats van auto te rijden, besparen ze geld op benzine en verminderen ze ook de uitstoot van kooldioxide in onze atmosfeer.

Fietsen zijn milieuvriendelijk

Een fiets kopen is een milieuvriendelijke keuze. Fietsen zijn groen. Ze zijn goedkoper dan auto’s en hebben geen benzine en minder onderhoud nodig. Daardoor produceren ze minder broeikasgassen. Fietsen zijn energiezuiniger dan auto’s omdat ze een lagere ecologische voetafdruk per afgelegde kilometer hebben dan auto’s. De gemiddelde auto rijdt slechts 5% van de tijd. Als je in een stedelijk gebied woont, is de kans groot dat je rond kunt komen zonder er een te bezitten. Een fiets kan ook veel meer lading vervoeren dan andere voertuigen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het belasten van de motor of het verbranden van benzine. Het is gemakkelijk genoeg voor iedereen die weet hoe hij er veilig op moet rijden, ongeacht leeftijd of fysieke capaciteiten. Zelfs als iemand niet zo goed is in fietsen, zouden korte afstanden, zoals naar het nabijgelegen park gaan met je shabbies tas, helemaal niet moeilijk hoeven zijn.

Met de fiets ben je er sneller dan met de auto

De gemiddelde fiets is sneller dan de gemiddelde auto. Dit is contra-intuïtief, maar het is waar. Als je op een vlakke ondergrond fietst, kun je twee keer zo snel gaan als met een auto. Dat komt omdat fietsen zuiniger zijn dan auto’s. Ze verspillen geen energie door heuvels op te gaan of vaak te stoppen bij stoplichten. Ook zijn er geen tankstations nodig om naar het werk te fietsen, wat minder vervuiling betekent. Zelfs als je rit niet helemaal gratis is, kan het kopen van een goedkope fiets minder kosten dan de maandelijkse auto kosten en verzekeringspremies samen. Fietsen zijn niet alleen geweldig voor vervoer, maar ze zijn ook leuk. Door regelmatig te sporten word je gezond en kun je genieten van frisse lucht. Je kunt zo tijd buiten doorbrengen, wat de stress van je werk of school zal helpen verlichten.

Fietsen zijn goedkoop in bezit en onderhoud

Fietsen zijn goedkoop in bezit en onderhoud. Je kunt een nieuwe fiets kopen voor 288 euro of meer, maar gebruikte fietsen zijn goedkoper. Dus als je een fiets koopt, kost het niet veel om hem goed te laten rijden en er goed uit te laten zien. Het enige dat je nodig hebt, is wat eenvoudig onderhoud, zoals het oliën van de ketting of het om de paar jaar vervangen van remblokken. En hoewel nieuwe banden misschien 25 euro per stuk kosten, hoeven ze maar eens in de paar duizend kilometer te worden vervangen. Je kunt de fiets van jou en de kinderfiets van je kind het hele jaar buiten laten staan ​​zonder dat je je zorgen hoeft te maken over roest of schimmelvorming in je garage. Ze hebben geen speciaal gereedschap nodig om eraan te werken. Pak gewoon een moersleutel uit je gereedschapskist in de garage als er iets gerepareerd moet worden.