Weekjesafari
Image default
Winkelen

Wat is een wifi versterker?

Een wifi versterker is een apparaat dat ervoor zorgt dat het draadloos internetgebruik beter wordt. Het vergroot het bereik van een draadloos netwerk, waardoor het internet ook in ruimtes verder weg nog werkt. Daardoor is het een absoluut must als je in huis streaming, gamen of andere dingen doet die veel data gebruiken zonder dat je last hebt van een traag verbindingssnelheid. In dit artikel zullen we de basisprincipes van het gebruik van een wifi versterker bespreken.

Hoe werkt een wifi versterker?

Een wifi versterker is een apparaat dat je naast je draadloze router kunt plaatsen. Hierdoor zal de router het signaal versterken, waardoor het internetgebruik in de verder weg gelegen delen van je huis beter wordt. De meeste wifi versterkers hebben ook een geïntegreerde antenne die het signaal kan versterken, waardoor je een betere verbinding krijgt, zelfs als de router verwijderd is. De wifi versterker versterkt het bestaande signaal, waardoor je niet alleen een betere wifi krijgt, maar ook een sterkere wifi signaalbereik over grotere afstanden. Daarnaast kunnen sommige wifi versterkers ook gebruikt worden om wifi signaal te creëren waar geen andere wifi-netwerken aanwezig zijn. De versterker moet hierbij worden aangesloten op een modem of router.

Verschillende soorten wifi versterkers

Er zijn verschillende soorten wifi versterkers, afhankelijk van de omvang en behoeften van je woning of bedrijf. We zullen hieronder enkele van de meest voorkomende soorten wifi versterkers bespreken:

  • De USB wifi versterker: een USB wifi versterker is een klein, draagbaar apparaat dat aangesloten kan worden op een USB-poort. Het is ideaal voor toepassing in kleine ruimtes.
  • De zwevende wifi versterker: deze wifi versterker is ontworpen om in het plafond van een gebouw te worden geïnstalleerd zonder dat er gaten in de muur of het plafond geboord hoeven te worden.
  • De draadloze wifi versterker: deze wifi versterker is ontworpen om een draadloos signaal over grotere afstanden te versterken. Dit is de perfecte oplossing voor grotere bedrijven die draadloos internet over een veel groter gebied willen uitstralen.
  • De krachtige wifi versterker: deze versterker is ontworpen om een zeer krachtig signaal in een kleiner gebied uit te sturen. Deze is dan ook ideaal voor bedrijven of grote woningen met meerdere verdiepingen.

Plaatsing van een wifi versterker

De beste plaats om een wifi versterker op te zetten, is ongeveer op halfweg tussen je router en degene die je internet gebruikt. Als deze plaats niet mogelijk is, zorg er dan voor dat de versterker zich in dezelfde richting als je router bevindt, zodat er een goede verbinding wordt gemaakt. Vermijd ook plaatsen waar het wifi-signaal snel afzwakt, zoals dicht bij metalen objecten, elektrische apparaten of grote objecten, zoals muren of andere voorwerpen die het signaal kunnen blokkeren.

Conclusie

Veel mensen kunnen baat hebben bij het gebruik van een wifi versterker. Het geeft je het gemak om in je hele huis een goede verbinding te hebben, zonder dat je last hebt van een trage of slechte verbinding. Wat is een wifi versterker? Kijk een naar welke versterker het beste bij jouw omgeving en netwerk past.

.