Weekjesafari
Image default
Aanbiedingen

Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming is een verwarmingssysteem dat onder de vloerbedekking, ook wel toplaag genoemd, wordt ingebouwd. U kunt het zien als een netwerk van verwarmingsbuizen die onder de vloer loopt in plaats van langs de muur. De buizen kunnen door middel van water worden verwarmd of met een elektrisch systeem. De watermethode is energiezuiniger en dus voordeliger. Bij vloerverwarming door middel van water stroomt er warm water door de buizen onder de vloerbedekking. Het warme water wordt vanaf een waterpomp of de cv-ketel door de buizen heen gepompt. Dit zorgt voor een verspreide verwarming van het gehele vloeroppervlak die zo egaal mogelijk de omgeving verwarmt. Doordat de warmte langs het lichaam naar boven stroomt, geeft dit een zeer prettig en comfortabel gevoel.

Vloerverwarming niet meer beperkt tot nieuwbouw

Vloerverwarming is inmiddels al een geruime tijd niet enkel meer beperkt voor nieuwbouwwoningen. Ook bij het moderniseren of renoveren van een wat oudere woning wordt vloerverwarming frezen menigmaal overwogen. Dankzij de ver ontwikkelde techniek van vloerverwarming frezen is het inmiddels ook goed mogelijk te frezen in bestaande tegels of een dekvloer zonder dat deze eerst verwijderd dient te worden. Dit bespaart dus flink wat kosten. Het is hierbij wel noodzakelijk dat een tegelvloer goed vast ligt, zodat er op een goede manier doorheen geslepen kan worden. Echter zijn er speciale vakmensen, zoals de medewerkers van 123Vloerverwarming, die met hun zeer professionele apparatuur het frezen probleemloos uitvoeren. Vloerverwarming frezen is dan ook een klus die uitgevoerd dient te worden door een vakman.

Wist u dat vloerverwarming ook kan koelen?

Er wordt veelal gedacht dat vloerverwarming nutteloos is in de zomermaanden. Dit is echter niet waar. Het is namelijk ook mogelijk om met vloerverwarming te koelen. Dit kan worden gedaan door koud water te laten stromen door de verwarmingsbuizen in plaats van warm water. Zo wordt het vloeroppervlak, en dus ook de rest van de ruimte, heerlijk koel. Voor elektrische vloerverwarming kunt u de temperatuur ook flink wat terugdraaien naar een graad of 16, geheel uitdraaien is echter niet aan te raden.

https://www.123vloerverwarming.nl/