Wat zijn de specificaties

Drones zie je soms meer dan je lief is rondvliegen. Je kent waarschijnlijk wel een persoon met een drone. Een leuk speeltje om zo te zien. Maar de drones kunnen ook professioneel worden ingezet. Dit kan gedaan worden aan de hand van het maken van promotiefilmpjes, het maken van foto’s tijdens feesten en tijdens evenementen. Niet iedereen mag echter met zijn of haar drone activiteiten uitvoeren voor bedrijven. Sterker nog, hier kan je een boete voor krijgen. Voor het vliegen met een drone voor bedrijfsuitingen moet de vlieger beschikken over een speciaal vliegbrevet of certificaat. Heb je dit niet, dan mag je ook niet met je eigen drone foto’s of filmpjes maken voor bedrijven. Daarnaast moet de gewone drone vlieger, zoals je buurman of je zoon, zich ook aan bepaalde regels houden. Zo mogen zij niet vliegen in of rondom gebouwen of plekken waar veel mensen of voertuigen zijn.

Allemaal leuk en aardig die drones, maar hoe werken ze, hoe blijven ze vliegen en hoe kan je ze van afstand besturen. Je kan het een beetje vergelijken met een op afstand bestuurbare speelgoedauto, alleen dan iets anders. De drones waar het meeste mee gevlogen wordt bestaan uit multicopters. Multicopters wil zeggen dat er meerdere propellers aan het apparaat zitten die per stuk ongeveer 400 keer per seconde om zijn as worden gestuurd door de boordcomputer. De boordcomputer meet continue alles om de drone heen bijvoorbeeld de intensiteit van wind. Zo kan de boordcomputer zelf aansturen dat wanneer een propeller meer tegenwind krijgt die desbetreffende propeller door de motor onafhankelijk sneller of zachter laat draaien. Wanneer er niks wordt gedaan vanuit de afstandsbediening zal de drone horizontaal blijven vliegen.

De multicopters kunnen worden uitgerust met een verschil in aantal propellers. Zo kan een drone uitgerust worden met 3, 4, 6, 8 en 12 propellers met ieder een eigen motor. De propellers die boven elkaar bevestigd zijn draaien in tegengestelde richting van elkaar. Vaak gaat de bovenste propeller links om en de onderste rechts om. Op deze manier kan de drone de lucht in. Omdat iedere set propellers apart wordt aangedreven door zijn eigen motor is het mogelijk om verschillende richtingen in te vliegen. De parrot drone kopen is standaard uitgerust met vier propellers. De Yuneec typhoon kopen is dan weer uitgerust met 6 propellers.

 

http://www.dronekopen.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.