Weekjesafari
Image default
Eten en drinken

Zo handig is een maaltijdbox met een gezin

Zo handig is een maaltijdbox met een gezin

 

Vooral gezinnen met jonge kinderen zullen zich herkennen in het feit dat het vaak rond etenstijd een drukte van jewelste is. Helemaal wanneer de kinderen naar zwemles of sport moeten, is het vaak snel eten en weer door. Je zit er dan natuurlijk niet op te wachten om eerst langs de winkel te moeten om de boodschappen voor het avondeten te moeten doen en vervolgens nog te moeten koken. Kies je voor een maaltijdbox, dan is dit iets waar jij je niet meer druk om hoeft te maken. Zo kies je één keer per week alle maaltijden die je gedurende de volgende week wilt ontvangen en je krijgt keurig een box met alle ingredieten. Zo kun je dus direct beginnen met koken en verlies je geen kostbare tijd. Je kinderen kunnen rustig eten en het eten heeft een half uurtje extra de tijd om te kunnen zakken.

 

Geen onnodige bezoekjes meer aan de supermarkt

 

Je zult verbaasd zijn over het feit dat een groot deel van de mensen nog bijna dagelijks bij de supermarkt komt. Vooral wanneer het gaat om het avondeten zien we dat een grote groep dagelijks hun boodschappen haalt voor het eten wat die avond gemaakt gaat worden. Ten eerste kost je dit natuurlijk ontzettend veel extra tijd en ten tweede is de kans groot dat je meer meeneemt dan je eigenlijk nodig hebt, waardoor het ook vele malen duurder wordt. Kies je voor een maaltijdbox, dan heb je dit natuurlijk niet. Zo kun je je normale boodschappen laten bezorgen en kies je aanvullen voor een maaltijdbox, zodat je niet de deur uit hoeft om naar de supermarkt te gaan.

 

Kostenbesparend

 

Je zou het niet zo snel denken, maar wanneer je het volledig doorgerekend is het verstandiger om te kiezen voor een reguliere of vegan box, dan om dagelijks naar de winkel te gaan. Als je puur en alleen kijkt naar de kosten voor de boodschappen, dan zal het vaak een stuk voordeliger zijn in de supermarkt, maar kijk je naar het totaalplaatje, dan doet het elkaar niet veel. Je moet namelijk ook rekening houden met de tijd die je weg bent, maar ook de kosten voor eventueel de brandstof van je auto wanneer je de auto pakt. Tel je dit allemaal bij elkaar op, dan zal je per saldo onderaan de streep beter kunnen kiezen voor het laten bezorgen van je maaltijdbox.

 

Verschillende recepten

 

Het leuke aan een maaltijdbox, is dat geen week hetzelfde is. Zo heb je iedere week weer allerlei verschillende recepten waar je uit kunt kiezen. Zo wordt het dus nooit saai en blijf je jezelf keer op keer verbazen over wat er nu weer voor je beschikbaar is. Zo kun je de ene week kiezen voor een heerlijk saag paneer recept en de week erop voor bijvoorbeeld een oosters gerecht. Door het ontzettende brede aanbod, is er altijd wel een handvol maaltijden die je lekker vindt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je een keer een week niet voldoende maaltijden kunt uitkiezen die je misschien niet lust.