Weekjesafari
Image default
Verbouwen

Alle soorten houten vloeren vindt u bij deze expert in Noord-Brabant

Een houten vloer zorgt voor een gezellige sfeer in huis en past goed bij verschillende woonstijlen. Hout is een veelzijdig product en houten vloeren zijn dan ook verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo is een houten vloeren in een lichte of donkere kleur mogelijk en zijn er allerlei soorten afwerkingen mogelijk. Bij Van der Heijden Vloeren in Nuland, Noord-Brabant heeft u de keuze uit diverse soorten houten vloeren. In de showroom bekijkt u de verschillende soorten, zodat u goed kunt inschatten wat bij uw huis past en u makkelijker een keuze maakt. En ook als u fan bent van andere soorten vloeren, bijvoorbeeld pvc-vloeren, zit u bij deze specialist in Noord-Brabant helemaal goed. De mogelijkheden zijn zeer divers.

Massief houten vloeren

Waar andere vloeren soms opgebouwd zijn uit lagen van meerdere materialen, bestaan massief houten vloeren helemaal uit massief hout. Massief houten vloeren zien er prachtig uit, maar hebben het nadeel dat ze gevoeliger zijn voor schommelingen in de temperatuur en luchtvochtigheid. Ze kunnen bijvoorbeeld krimpen of uitzetten. Bij een massief houten vloer bepaalt u zelf hoe deze behandeld, gekleurd en afgewerkt wordt.

Spreekt een parketvloer u aan?

Parketvloeren en lamelparketvloeren zijn andere soorten houten vloeren waar u voor kunt kiezen voor uw woning of pand in Noord-Brabant. Parketvloeren hebben een warme uitstraling en kunnen op allerlei manieren gelegd worden, waardoor u mooie patronen creëert. Wat is het verschil tussen een parketvloer en een lamelparketvloer? Een parketvloer bestaat volledig uit hoogwaardig hout, terwijl een lamelparketvloer twee lagen heeft. De bovenste laag bestaat uit hoogwaardig hout en de onderste laag is opgebouwd uit eersteklas multiplex.

Kies voor een mooie vloer van deze specialist

Als alternatief voor houten vloeren heeft Van der Heijden Vloeren uit Nuland, provincie Noord-Brabant, ook pvc-vloeren in hun collectie. Voordelen ten opzichte van houten vloeren zijn onder andere dat pvc-vloeren waterbestendig zijn, geschikt zijn voor een vloerverwarming en makkelijk schoon te houden zijn. Een nadeel van pvc-vloeren voor uw pand in Noord-Brabant is dat de prijs hoger ligt dan voor sommige houten vloeren. Daarnaast kunt u ook alleen een pvc-vloer laten leggen op een egale ondergrond. Is uw vloer niet egaal? Dan is een vloerrenovatie wellicht noodzakelijk. Bespreek daarom de mogelijkheden met de expert en kom erachter wat in uw situatie de beste optie is.