Weekjesafari
Image default
Zakelijke dienstverlening

Als je er onderling niet meer uitkomt, Mediation Haarlem

 

Als je verscheidene keren vruchteloos geprobeerd hebt met een gesprek eruit te komen en het is nog niet gelukt, is het tijd voor Mediation Haarlem. Het komt erg vaak voor dat discussies, meningsverschillen kansloos zijn, doordat partijen elkaar niet willen horen. Ze luisteren misschien wel, maar horen elkaar niet. Of willen elkaar niet horen. De emoties kunnen hoog oplaaien, en dan is het het om Mediation Haarlem in te schakelen. De trainer van Mediation Haarlem gaat met alle partijen om tafel en probeert de angel uit het gesprek te halen. Hij zal proberen om begrip te kweken bij alle partijen, voor elkaar. Dat is meestal geen eenvoudige opgave, en vergt heel wat deskundigheid en geduld. Ook doorzettingsvermogen en een harde huid. Nogmaals, de gemoederen kunnen flink oplopen. Maar de trainers van Mediation Haarlem zijn erg ervaren en weten met elke situatie wel raad.

Mediation is een zwaktebod

Dat denken mensen soms echt. Ik kan het wel alleen, ik heb niet zo’n geitenwollen sokkentype nodig, die mij wel es even zal zeggen wat ik wel of niet moet doen. Dat bepaal ik altijd nog zelf, ik ben baas over mijn eigen leven. Enzovoort, enzovoort. Alleen, als met die houding er geen verbetering optreedt in de onderlinge relatie met de andere partij, is het wellicht te overwegen es een andere weg in te slaan. Verschillen van mening, onenigheid, doet de onderlinge afstand alleen nog maar toenemen en de verwijdering maakt een toenadering alleen nog maar moeilijker. Bij Mediation Haarlem leren ze je om een andere gesprekstactiek toe te passen die echt werkt.

 Daarvoor is het wel nodig om de eigen grieven even te parkeren, omdat die het uiteindelijke doel vooralsnog in de weg staan. Het doel is tot elkaar te komen, en daar zal door beide partijen water bij de wijn gedaan moeten worden.