Weekjesafari
Image default
Aanbiedingen

De beste 3D pennen anno nu

De beste 3D pennen anno nu

Bij het kopen van een 3D Pen komt veel kijken. Zo is het belangrijk om goed op het filament te letten, want dit is vaak doorslaggevend. Iedere pen heeft een bepaalde maximale temperatuur die ze kunnen bereiken. Echter kun je deze vaak ook instellen waardoor je verschillende soorten filamenten kunt gebruiken. Bij de goedkopere modellen gaat het vaak om PLA filamenten die gemaakt zijn van plastic. Deze kun niet tegen een te hoge temperatuur, want hiervoor heb je de ABS filamenten nodig. Echter zijn deze een stuk duurder en worden deze voornamelijk alleen door de professionals gebruikt. 

Maar ABS ruik je wel weer sterker, dus dat is een stuk minder prettig werken. Echter hoe vaker je het doet hoe meer je hieraan begint te wennen. Daarnaast gaan de pennen met de PLA vullingen een stuk minder lang mee dus deze moet je dan ook weer vaker aanschaffen. Onderaan de streep zijn deze dus bijna altijd duurder. Ook is de grip een belangrijk punt bij de aankoop. Je hebt ze er van dik tot dun en dat is een persoonlijke keuze. Jij moet hem tenslotte fijn in de hand vinden liggen. Wij raden je dus altijd aan om meerdere pennen met elkaar te gaan vergelijken. Dit zorgt ervoor dat je een goed oordeel kunt vormen.

Kies voor de beste van de beste

Wij raden je aan goed op het best getest label te letten. Zeker bij een messenslijper want deze gaan in de regel toch wel tientallen jaren mee. Afhankelijk van het model wat je kiest zijn er al genoeg verhalen van apparaten die 25 tot 35 jaar zijn meegegaan. Dit label zorgt er mede ook voor dat je minder snel een miskoop hebt om niet te zeggen helemaal geen miskoop. Er kan immers altijd een fabricage fout optreden.