Weekjesafari
Image default
Hobby en vrije tijd

Trouwring kopen? Hier moet u op letten!

Gefeliciteerd! U bent (onlangs) ten huwelijk gevraagd en bent op zoek naar trouwringen in Harderwijk. Het kopen van een trouwring en u voorbereiden op die ene bijzondere dag is een gekke opwindende tijd, en het is gemakkelijk om in de romantiek verstrikt te raken. Maar onthoud: een trouwring is meestal een aanzienlijke uitgave, dus u wilt zeker weten dat u het goed doet. 

Of u nu samen ringen gaat verkennen of alleen gaat winkelen om uw partner te verrassen, hier leest u een aantal handige tips waar u rekening mee kunt houden.

 

Beperk de gewenste vorm van de trouwring

Eerste tip: als u weet wat uw partner wil in termen van diamantvorm, helpt dat om de ringen jacht enorm te focussen. Elke vorm is weer anders geprijsd – en elk heeft een andere prijs per karaat. Ronde sneden zijn het duurst, terwijl peer en markiezin minder zijn. Als de maat belangrijk voor u is, kunt u meer karaat krijgen voor een betere prijs u je een alternatieve vorm kiest voor de klassieke ronde snit. 

Voordat u eropuit gaat om een verlovingsring te kopen, moet u de vormen goed bestuderen en een (of twee) favorieten in gedachten hebben.

 

Naar wat voor soort materiaal gaat uw voorkeur uit?

Traditioneel worden verlovingsringen (en trouwringen ook) gemaakt van geelgoud, witgoud, zilver of platina – hoewel de laatste jaren roségoud is opgekomen als een fris, modern alternatief. Hoewel platina veel op zilver lijkt, is platina aanzienlijk duurder omdat het een grotere dichtheid heeft (en ook zeldzamer is).