Weekjesafari
Image default
Hobby en vrije tijd

Zo houd je geld over om op safari te gaan

Elke maand bent u weer veel geld kwijt aan de vaste lasten en ondertussen probeert u te sparen om op safari te gaan. Elke maand bent u veel geld kwijt aan de energierekening. In dit artikel geven we u dan ook een aantal tips om te besparen op energie. U zult al snel merken dat u voor uw safari wel iets meer nodig hebt dan één keer vakantiegeld. 

Elke maand weer neemt de energierekening een grote hap uit uw budget en hierdoor wordt sparen te moeilijk. Zonder dat u er misschien bij stil staat, verspilt u dagelijks de onnodige energie. Slecht voor het milieu en slecht voor uw portemonnee! Zorg er bijvoorbeeld voor dat u de laptop of vaste computer echt afsluit als u klaar bent met werken. Als u dit niet afsluit, dan zal de computer na een tijdje in slaapmodus gaan. Het lijkt of de computer uit staat, maar in werkelijkheid is hij nog actief en wordt er onnodig stroom verbruikt. Ook in de badkamer kunt u energie besparen. Zet de thermostaatkraan een graadje lager. U heeft dan nog steeds comfortabel warm water, maar er wordt minder energie verbruikt. Daarnaast kunt u ook elke dag iets minder lang onder de douche te gaan staan. Vaak duurt een douche beurt onnodig langer wat veel meer energie kost op de langere termijn.  Wat ook veel energie bespaart is om uw lampen te vervangen voor ledlampen, deze besparen 90% meer dan gloeilampen. 

Overstappen van energieleverancier

Zonder gedoe stapt u over op een goedkopere energieleverancier die beter aansluit op uw behoeften. Wie weet bespaart u genoeg om toch nog een keer die safari te maken met de kinderen! Kenia lijkt plots niet zo heel ver weg meer. Voor u uw safari plannen vorm gaat geven, zult u eerst de beste energiedeals voor uw huis moeten vinden. Op een energievergelijkingssite vindt binnen enkele minuten de beste tarieven voor uw huishouden, en helpt u met het overstappen.

De belangrijkste reden voor het  vergelijken van energie is meestal om meer geld te besparen. Het zal u misschien verbazen hoeveel u kunt besparen door van energieleverancier te veranderen. 

Doordat u nu weet hoe gemakkelijk het is om van energieleverancier te veranderen, mag niets u ervan weerhouden uw euro’s te sparen voor uw safari. Vergelijk de prijzen zo vaak als u kunt om de beste prijzen te krijgen. Heeft u al een goedkoop contract, dan kunt u lekker bij uw leverancier blijven zitten. Blijf echter regelmatig controleren. Dan kunt u tijdig overstappen energie, wanneer een betere deal zich aandient.