Weekjesafari
Image default
Aanbiedingen

Zo kun je de perfecte koffer kopen!

Zo kun je de perfecte koffer kopen!

De keuze van de koffer is altijd een van de eerste grote besluiteloosheid van de reiziger, waar je bij een toilettas kopen ook last van kunt hebben. Met wielen, zonder wielen, groot, klein, duurder, goedkoper, er zijn zoveel factoren dat de reiziger meestal niet weet wat hij moet kiezen. Eigenlijk moet je eerst nog bepalen of je überhaupt een koffer mee wilt op je volgende reis of je juist liever gebruik maakt van Old West tassen om te gaan reizen. Veel mensen kiezen liever voor een koffer, die je kunt kopen met de onderstaande tips. 

Uiterlijk

Als je kiest voor een kleurrijkere koffer met een patroon, is deze gemakkelijker te vinden op de loopband en moeilijk te verwarren. Het kiezen van een meer klassieke kleur is belangrijk om de koffer te markeren met een tape, sticker of ander merkteken dat goed zichtbaar is om gemakkelijk herkenbaar te zijn. Bij een sleutelhouder kan dit ook handig zijn. 

Grootte en gewicht

Dit is het belangrijkste. Bekijk de beperkingen van de luchtvaartmaatschappijen waarmee je verwacht te reizen. Bepaal voor de grootte van de bedrijven die meer beperken. Wat het gewicht betreft, hoe lichter de tas, hoe beter, dus je hebt een grotere gewichtsmarge voor de inhoud. Als je een stevige hoes koopt, probeer dan polypropyleen te kopen, dat is een lichtere hoes. De flexibele tassen zijn meestal lichter, maar let op het materiaal, probeer koffers altijd met kwaliteitsmateriaal te kopen.

Materiaal

Bij de materiaal van de koffer heb je in principe twee soorten: halfstijf of zacht en onbuigzaam. Zachte koffers zijn lichter, beter bestand tegen schokken en flexibeler. Houd er rekening mee dat het materiaal zeer sterk, afwasbaar en bij voorkeur waterdicht moet zijn. Onbuigzaam is juist resistenter en beschermt de inhoud van de koffer beter. Maar de ruimte is niet verstelbaar.

Wielen

Bij het kopen van een koffer kun je kiezen uit drie verschillende opties als het gaat om de wielen:

Zonder wielen

Het voordeel van deze koffers is dat ze meestal een stuk lichter zijn, veel gebruikt door backpackers, maar het heeft als nadeel dat het soms wat lastig is om alle bagage altijd op je rug te dragen, zeker op langere reizen.

Met twee wielen

Deze tassen komen het meest voor en hebben als voordeel dat ze gemakkelijker te vervoeren zijn op zowel vlakke vloeren als meer onzekere vloeren. Een ander voordeel is dat de wielen worden beschermd door de kofferbak, waardoor verdere degradatie van de wielen wordt voorkomen.

Met vier wielen

Dit is de koffer waarvan het transport minder fysieke inspanning vereist, waardoor de koffer in elke richting kan worden gedraaid. Het nadeel is dat deze wielen, met een meer uitstekende opstelling, meer ruimte innemen en gemakkelijker degraderen.

Prijs

Hoewel het niet nodig is om een ​​luxe koffer van overdreven waarde te kopen, is het belangrijk om soms wat meer uit te geven voor kwaliteitsmateriaal. Door dit te doen, kun je over het algemeen langer gebruik maken van de koffer. Je moet dan dus wel eerst wat meer betalen.