Weekjesafari
Image default
Gezondheid

Misselijk? Volg deze tips!

Ben je vaak misselijk door stress? En wil je hier graag van af? Bekijk dan de onderstaande tips om misselijkheid tegen te gaan. Of lees dit artikel over misselijkheid!

Eet veel vezels.
Wilt u langer leven, een gezond gewicht behouden, uw risico op bepaalde vormen van kanker verkleinen en uw risico op hartaandoeningen verlagen? Ook niet om ongevoelig te zijn, maar je zult een betere stoelgang hebben. Eet dus meer vezels. Er zijn twee soorten: oplosbaar en onoplosbaar.

Oplosbare vezels lossen op in water en veranderen in een gel in uw dikke darm, waar het wordt verteerd. De gel blokkeert de vertering van een deel van het vet en cholesterol dat je hebt gegeten en het vertraagt ​​hoe snel je koolhydraten verteert. Dat helpt je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Het eten van veel oplosbare vezels kan ook het risico op hartaandoeningen verlagen. Grote bronnen van oplosbare vezels zijn onder andere zwarte bonen, spruitjes, asperges, zoete aardappelen, avocado’s, appels en wortelen.

Onoplosbare vezels verteren of lossen niet op, het gaat gewoon door je spijsverteringskanaal en plukt onderweg materiaal op, dat je vervolgens verwijdert als je poept. Je moeder heeft onoplosbare vezels misschien ‘ruwvoer’ genoemd. Het zorgt ervoor dat je langer een vol gevoel hebt, waardoor je minder kunt eten. Dit is ook het spul dat je helpt constipatie te voorkomen of te behandelen, door je spijsvertering op gang te brengen. Veel onoplosbare vezels zijn te vinden in voedingsmiddelen zoals bloemkool, donkere bladgroenten zoals spinazie of boerenkool, noten, erwten, peren of linzen.

Naar buiten gaan.
Zelfs 20 minuten die je buiten, in je tuin, in een park of tijdens een wandeling doorbrengt, kan je humeur ten goede veranderen. Studies hebben aangetoond dat naar buiten gaan stress, hartslag en bloeddruk verlaagt. Het kan creativiteit en optimisme stimuleren. Beste van alles? Het is gratis en voor de deur.

Oefening.
Wandel, fiets, ren, zwem, speel jeu de boules, dans of probeer yoga. Ga in beweging en je maakt feel-good hormonen, oftewel endorfines, vrij, die je lichaam letterlijk voor je zal maken wanneer je daarom vraagt ​​door te sporten.

https://nickdewaard.nl/misselijk-door-stress/