Weekjesafari
Image default
Muziek

Piano restaureren: breng uw piano terug naar de oorspronkelijke staat

Een Steinway piano of een andere handgemaakte piano restaureren is zeker uw geld waard. Hoge kwaliteit piano’s of erfgoed stukken zijn vaak instrumenten die tot wel 100 jaar meekunnen als ze goed worden onderhouden. Het kan altijd voorkomen dat een piano lang heeft stilgestaan, waardoor een aantal onderdelen zijn verouderd. Een piano restaureren is de beste manier om uw antieke piano om te toveren tot de originele staat. Het restaureren is vaker minder duur dan wordt verwacht.

Kan het niet stemmen van een piano beschadiging opleveren?

Het is niet goed om een piano erg ontstemd te laten raken, maar de schade is zelden onherstelbaar. Een piano past zich aan de spanning van de snaren aan. Wanneer een piano uit de toon gaat, wordt de snaarspanning verminderd een komt de piano op de nieuwe lagere spanning te staan. Wanneer de snaren weer naar de juiste toonhoogte worden getrokken, heeft de piano meestal dagen of weke onnodig om weer tot rust te komen. Als uw piano lang stil heeft gestaan, kunt u er voor kiezen om uw piano te restaureren. Tijdens deze procedure worden de snaren ook optimaal gestemd.

Een piano restaureren bij een lokale pianowinkel

Wanneer u wenst een handgemaakte piano te restaureren, moet u kiezen om deze procedure uit te laten voeren bij een professional. Piano’s zijn namelijk erg complexe instrumenten en alleen echte expert zal u kunnen vertellen welke onderdelen wel of niet vervangen moeten worden. Ook werken professionals met hoogwaardige kwaliteit onderdelen die zorgen dat de klank van de piano klinkt zoals hij origineel was. Evert Snel is een van de restauratie bedrijven waar u uw piano kunt restaureren. Door uw piano te laten herstellen door een professional, zoals Evert Snel, kunt u maar liefst 50 tot wel 70 jaar langer gebruik maken van uw piano en kunt u het plezier van piano spelen doorgeven aan uw kinderen of kleinkinderen.

https://www.evertsnel.nl/