Weekjesafari
Image default
Woning en Tuin

Realiseer uw droomtuin met een tuinarchitect

Droomt u van een strakke en moderne tuin die weinig onderhoud nodig heeft? Of wilt u graag een speelse en romantische tuin waar u heerlijk in weg kunt dromen? Wat uw wensen ook zijn; een tuinarchitect kan deze voor u realiseren. De meeste tuinarchitecten nodigen u eerst uit voor een gesprek. Tijdens dit gesprek horen zij u uit over uw wensen en ideeën, zodat ze een goed beeld krijgen over hoe uw droomtuin eruitziet. Met deze informatie in het achterhoofd gaan ze vervolgens aan de slag met een ontwerpschets. Ze vertalen uw ideeën naar een creatief ontwerp op papier. Gaat u akkoord met de schets? Dan wordt het ontwerp verder uitgewerkt tot een definitieve vorm. Deze wordt vervolgens gebruikt tijdens het aanleggen van de nieuwe tuin.

Het verschil tussen een tuinarchitect en een hovenier

Veel mensen overwegen om geen tuinarchitect in te schakelen, maar een hovenier het ontwerp te laten maken. De reden om voor een hovenier te kiezen, heeft vaak met het budget te maken. Als u niet veel te besteden heeft, kunt u dit inderdaad aan een hovenier overlaten. Maar onthoud daarbij wel goed dat een hovenier eigenlijk geen ontwerper is. Waar een hovenier slechts vanuit een praktische invalshoek ontwerpt, kijkt een tuinarchitect ook naar het esthetische aspect van de tuin. Wil je jouw droomtuin realiseren en wil je dat je tuin er prachtig bij komt liggen? Dan kun je dus beter kiezen voor een tuinarchitect.

Kies een tuinarchitect die bij u past

Wanneer u een tuinarchitect in wilt schakelen, is het belangrijk dat u een architect kiest die goed bij u past. Bij veel tuinarchitecten zie je namelijk goed dat ze na verloop van tijd een echte eigen stijl creëren. Wenst u een moderne en strakke tuin? Dan zit u bij een bedrijf als Stoop Tuinen zeker op de goede plek! Dit tuinarchitectenbureau beschikt over ruime ervaring met het ontwerpen van dit type tuinen.

https://www.stooptuinen.nl/

Gerelateerde artikelen

Laat je tuinaanleg doen door een hovenier

Bestel jouw favoriete exclusieve tuinmeubelen online

Goedkope raambekleding voor grote ramen