Weekjesafari
Image default
Woning en Tuin

Voordelige gevelrenovatie: voegwerk uithakken, verwijderen en vernieuwen

Bij een gevelrenovatie komt veel werk kijken: je moet het voegwerk laten uithakken, de resten verwijderen en nieuw voegwerk aanbrengen. Elk van deze klusjes moet zorgvuldig en voorzichtig uitgevoerd worden. Gebeurt dit niet, dan kan dit later voor allerlei vervelende problemen zorgen. Dat is dan ook de reden dat het altijd verstandig is hier een professional voor in te huren. Wat dat betreft ben je bij Van den Bogaart Gevelrenovatie en Voegwerken aan het goede adres.

Hoe gaat gevelrenovatie in zijn werk?

Als je je gevel wilt laten renoveren door Van den Bogaart, kan je het volgende verwachten:

  1. Er wordt contact met je opgenomen om de mogelijkheden te bespreken. Elke gevel is anders en de werkwijze wordt altijd aangepast op jouw specifieke situatie.
  2. Vervolgens komt het team bij je langs om de klus uit te voeren. Ze beginnen altijd met het voegwerk uithakken. Dit gebeurt met een speciale machine die het materiaal met hakkende bewegingen uit de voegen sloopt.
  3. Zodra vrijwel al het oude voegwerk is verwijderd, worden de voegen met een hogedrukreiniger of door middel van sandwashing grondig gereinigd. Dit is een belangrijke stap, aangezien achterblijvende resten de werking van de nieuwe voegen kunnen ondermijnen.
  4. Als de voegen helemaal netjes zijn schoongemaakt, wordt het nieuwe voegwerk zorgvuldig aangebracht.
  5. Wanneer deze werkzaamheden zijn afgerond, heb je tot slot de keuze om de gevel te laten impregneren. Dit heeft tot doel de stenen en voegen nog beter te beschermen tegen de weersomstandigheden. Deze toevoeging is niet noodzakelijk, maar zorgt er wel voor dat je nog langer kunt genieten van een mooie, stevige gevel.
  6. Tot slot worden alle uitgevoerde werkzaamheden nog eens nagelopen, om te controleren of alles echt volgens plan is gegaan.

Vraag naar de mogelijkheden

Al met al is Van den Bogaart dus een uitstekende optie als je jouw voegwerk wilt laten uithakken, reinigen en vervangen. Heb je hier nog vragen over of ben je benieuwd of Van den Bogaart uit Noord-Brabant ook jou verder kan helpen? Neem dan contact op.

https://bogaartgevelrenovatie.nl/