Weekjesafari
Image default
Woning en Tuin

Welke soort zitmaaier is het beste voor mij?

Overweegt u om een zitmaaier te kopen? Misschien heeft u het even aangekeken, maar bleek toch dat uw normale grasmaaier niet volstaat voor een groot gazon. Vooral voor gazons met een oppervlak van meer dan 400 vierkante meter wordt het door experts aangeraden om te kiezen voor een zitmaaier. Dit is niet alleen beter voor uw lichaam, maar u bespaart tevens een hoop tijd. Een zitmaaier is een flinke investering, dus u wilt dit natuurlijk in één keer goed doen. Immers moet het apparaat een flinke tijd mee en zult u geregeld uw gras maaien. Daarnaast dient het apparaat goed om te kunnen gaan met moeilijke plekken en hoog gras. Bij (online) verkooppunten zoals bijvoorbeeld De Kock Machines heeft u veelal de keuze uit twee soorten zitmaaiers. Deze worden hieronder voor u op een rijtje gezet.

Een veelzijdige frontmaaier

Eigenlijk geeft de naam het al aan: bij een frontmaaier vindt u het maaidek aan de voorzijde van de machine. Dit maakt deze soort maaier vooral geschikt voor tuinen en gazons die wat moeilijker begaanbaar zijn door de aanwezigheid van bijvoorbeeld struiken, bomen, een vijver, bloembakken, speeltoestellen en dergelijken. Deze machines zijn wendbaar, onder meer dankzij de kleine draaicirkel. Plekjes die minder makkelijk te bereiken zijn dan anderen, zijn geen probleem voor een frontmaaier. Bovendien kan de maaier losgekoppeld worden en kunt u deze vervangen door bijvoorbeeld een sneeuwschuiver in de winter. Kortom, het is een veelzijdige machine.

Gebruik een tuintractor voor grote oppervlakken

Waar bij een frontmaaier het maaidek aan de voorzijde te vinden is, vindt u deze bij een tuintractor in het midden aan de onderkant. Vooral voor erg grote gazons en grasvelden is een tuintractor de beste optie. Echter is een tuintractor minder wendbaar in vergelijking met een frontmaaier en is het van belang dat er geen obstakels zijn. Met struiken en dergelijken kan een tuintractor niet goed omgaan.

Vraag deskundig advies

Wat voor soort zitmaaier u ook kiest, bij De Kock Machines hebben ze een ruim aanbod aan grasmaaiers. Welke voor u het meest geschikt is, is afhankelijk van uw situatie. Wilt u hier advies over of heeft u nog andere vragen? Neem dan contact op met deze specialist. Hun deskundige medewerkers helpen u graag verder.