Weekjesafari
Image default
Woning en Tuin

Wilt u subsidie voor een sedumdak?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden tot het ontvangen van subsidie voor een sedumdak? NatureGreen legt het voor u uit! Steeds meer provincies, waterschappen en gemeenten stellen namelijk geld beschikbaar voor inwoners die een groen dak aan willen leggen. Soms kunt u zelfs tot wel 50% van de aanlegkosten terug krijgen! Dat scheelt u natuurlijk een hoop kosten. Toch kan het aanvragen van subsidie verwarrend zijn: de voorwaarden verschillen namelijk erg per gemeente.

 

Subsidie aanvragen, waar rekening mee houden?

Wilt u dus subsidie aanvragen, dan is het belangrijk om van tevoren goed te checken welke voorwaarden op u van toepassing zijn. Om het onze klanten makkelijker te maken, heeft NatureGreen daaorm een handig subsidie overzicht op onze website gezet. Hier kunt u in één oogopslag zien of u aanspraak kunt maken op subsidie en welke voorwaarden er voor u gelden! Zo voorkomt u dat u er zelf veel zoekwerk in moet steken. Heeft u toch nog vragen naar aanleiding van het overzicht? Neem dan eens contact op met uw gemeente.

 

Waarom subsidie?

U vraagt zich misschien af, waarom geven deze semi-overheden subsidie af voor een sedumdak? Dat heeft met name te maken met de waterbergende capaciteit en de voordelen voor het klimaat die het dak met zich meebrengen. Sedumdaken kunnen namelijk veel regenwater vast houden. Dat is handig in stedelijk gebied, waar tijdens zware regenbuien vaak overlast ontstaat omdat het water niet snel genoeg weg kan stromen. Daardoor raakt het riool overbelast en kunnen er overstromingen voorkomen. Door meer sedumdaken aan te leggen in gemeenten is er minder wateroverlast, en dus minder risico op schade!

 

Bestel gauw een sedumdak!

Weet u welke subsidiemogelijkheden voor u gelden en wilt u meteen een sedumdak bestellen? Onze adviseurs staan u graag te woord om advies te geven of u te helpen bij een bestelling. We hopen ook gauw u te mogen helpen!