Weekjesafari
Image default
Bedrijven

Alles wat je moet weten over een zeiltocht IJsselmeer!

Wil je graag met de familie ergens heen? Een kans om quality time met je vrienden door te brengen, op avontuur te gaan en plezier te maken? Overweeg dan eens een zeiltocht IJsselmeer! Een zeiltocht op het IJsselmeer is iets wat iedereen ten minste één keer in zijn of haar leven gedaan moet hebben. Het is een onvergetelijke reis die erg leuk is om samen met vrienden te maken en een uitgesproken familieavontuur waar nog jaren over gepraat kan worden.

 

Waarom kiezen voor een zeiltocht?

Je vraagt je misschien af waarom je een zeiltocht IJsselmeer zou gaan organiseren? Zeilen op het IJsselmeer is een waar avontuur dat je nooit meer zult vergeten. Misschien heb je al een keer gezeild of misschien is het je eerste keer. De sport zeilen op het water is niet alleen leuk, maar ook geweldig voor teamontwikkeling. Dus of je nu een dagtocht organiseert met je familie, vrienden of collega’s, op het IJsselmeer zit je eigenlijk altijd op de juiste plek. Je pikt hier en daar wat zeiltips op, geniet van de heerlijke bries en de zon op je gezicht.

 

Het IJsselmeer: leuk voor jong en oud

Het IJsselmeer is een erg leuke bestemming vanwege de verschillende pittoreske locaties rond het IJsselmeer. In feite liggen rondom het vaargebied allemaal prachtige oude Nederlandse stadjes en dorpjes. Samen vormen ze een van de mooiste en meest authentieke streken van Nederland. Tijdens het zeilen kun je ervoor kiezen om bij een van deze locaties aan te meren om even een drankje te doen of lekker te gaan lunchen. Iedere locatie is uniek, waardoor de locaties leuk zijn voor jong en oud. Bezoek bijvoorbeeld Hoorn, Medemblik of Stavoren. Er is voor iedereen wel iets te doen! Je kunt daarnaast ook gewoon lekker op het IJsselmeer blijven zeilen en kijken of je een leuk rondje kunt maken.

 

Een unieke ervaring

Tijdens het zeilen zelf kun je ook een unieke ervaring opdoen. Je leert hoe een zeilboot werkt en hebt het gevoel dat je zelf een echte kapitein bent. Veel mensen denken dat het gebied rond het IJsselmeer één van de mooiste plekken van Nederland is en dat is natuurlijk niet voor niets. Zo zijn de golven zelf al erg leuk om te ontdekken, maar je komt ook veel natuurschoon tegen. Ben je klaar met zeilen? Dan ga je voor anker in een van de oude vissersdorpjes na een heerlijke zeildag.