Weekjesafari
Image default
Bedrijven

Combineer een safari in Tanzania met een zonvakantie op Zanzibar

Stel je voor: je krijgt het beste van twee werelden, een safari-ervaring vol spanning en wilde ontmoetingen in Tanzania, gecombineerd met een weekje ongegeneerd luieren en genieten op de paradijselijke stranden van Zanzibar. Klinkt dat niet als de perfecte vakantie? In deze blog lees je 5 tips voor deze leuk reiscombinatie:

Reizen tussen Zanzibar en Tanzania Je kunt twee dingen doen: of je vakantie beginnen in Zanzibar of in Tanzania. Tussen deze twee bestemmingen kun je een ferry nemen of een vlucht. Vanuit Zanzibar gaan er ook veel georganiseerde tours voor een 2-daagse of 3-daagse safari naar Tanzania, die je ter plekke kunt boeken. Of boek vanuit Nederland al een reiscombinatie.

Leuke plekken op Zanzibar Als je wilt genieten van rustige stranden, overweeg dan om te verblijven in een van de resorts aan de oostkust van Zanzibar, zoals Paje of Matemwe. Voor een bruisende sfeer en watersportmogelijkheden, kies je voor Nungwi of Kendwa aan de noordkust. Er zijn in elk geval genoeg all inclusive hotels op Zanzibar te vinden.

Safari-bestemming in Tanzania

In Tanzania kun je in verschillende nationale parken een safari beleven. De beroemde nationale parken zoals Serengeti, Ngorongoro Crater, Tarangire en Lake Manyara staan garant voor spectaculaire wildobservaties. Je kunt natuurlijk ook verschillende parken combineren, want elk park heeft weer zijn eigen diversiteit aan dieren. Daardoor is het interessant om, als het budget het toelaat, naar meerdere nationale parken te gaan.

Kies het juiste seizoen Het juiste seizoen kan een groot verschil maken in je safaribeleving. Het droge seizoen, van juni tot oktober, is ideaal voor het spotten van wilde dieren, omdat de dieren zich vaak verzamelen bij waterbronnen. Tijdens het natte seizoen, van november tot mei, is het landschap groener en zijn er minder toeristen, maar kan het lastiger zijn om dieren te zien vanwege het dichte gebladerte.

Tip: Als je de grote migratie van wildebeesten wilt zien in de Serengeti, plan dan je safari tussen december en juli, afhankelijk van de exacte locatie van de migratie op dat moment. April en mei zijn niet zulke goede maanden om in Zanzibar te zijn vanwege het regenseizoen daar.

Zanzibar en Tanzania: de ideale combinatie

Met deze tips kun je een begin maken met het plannen van je reis naar Zanzibar en Tanzania. Veel plezier met de voorpret!