Weekjesafari
Image default
Bedrijven

Lees hier welke leuke dingen je allemaal met een camper kunt doen

Ben jij een trotse eigenaar van een camper? Dab heb je ongetwijfeld al honderden kilometers ermee gemaakt en de mooiste plekken ontdekt met je vierwieler. Maar wist je dat je veel meer met je caravan kan doen dan alleen meer reizen? Wij kunnen ons voorstellen dat er nu meerdere vragen in je hoofd rondgaan. Gelukkig leggen wij het je in deze blog allemaal uit welke dingen je allemaal kunt doen met een camper! 

Verhuren 

Ten eerste kun je jouw camper verhuren wanneer je hem toch niet gebruikt. Zo kun je mooi wat extra inkomsten bijverdienen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld op diverse platforms een advertentie te plaatsen dat je camper te huur is voor een bepaalde periode. Wat je ook kunt doen is een website aanmaken waar je jouw camper beschikbaar stelt met leuke tips over routes en plekken waar de geïnteresseerde heen kan gaan. Houd er wel rekening mee dat je camper meer kilometers maakt waardoor de waarde en technische staat minder wordt. Zorg er dus voor dat je de afschrijving meeneemt in de huurprijs van de camper. 

Ombouwen 

Naast verhuren kun je de camper ook ombouwen! Zeker wanneer je een beetje ondernemersbloed in je lichaam hebt stromen, is het superleuk om een camper om te bouwen tot een horeca tentje op wielen. Je ziet het namelijk tegenwoordig overal. Mensen die koffie, hamburgers of andere lekkernijen verkopen vanuit een camper. Vooral op festivals of andere evenementen zie je de vierwielers vaak staan. Het voordeel is dat je super mobiel bent en in feite over kunt gaan en staan waar je wilt. Ook hier moet je er rekening mee houden dat het een behoorlijke investering kan zijn. Stel je kiest ervoor om koffie te verkopen vanuit je camper, dan moet je bijvoorbeeld een dure koffiemachine aanschaffen.  

Lijkt je dit een goed idee, maar merk je dat jouw camper te oud is en hierdoor niet geschikt om dit te realiseren? Dan raden wij je aan om je oude camper te verkopen via een camper opkoper. Wanneer je jouw camper aanmeldt ontvang je binnen no time een bod. Bovendien wordt al het vervelende papierwerk ook van je overgenomen (Denk maar eenvrijwaringsbewijs van een camper). Zo kun je zonder gedoe als particulier je camper verkopen.