Weekjesafari
Image default
Bedrijven

Het verschil tussen wonen alleen en met een huisgenoot

Sta jij op het punt om uit je ouderlijk huis te gaan, maar merk je dat je er nog niet helemaal over uit bent of je alleen wilt gaan wonen of samen met een huisgenoot? Dan ben je vandaag bij het juiste artikel belandt. In deze blog behandelen we allerlei verschillen tussen alleen wonen en wonen met een huisgenoot.  

Vrijheid 

Alleen wonen heeft zo zijn voordelen en nadelen. Het eerste voordeel is dat je veel meer vrijheid hebt en kan doen wat je wilt. Je hoeft zo geen rekening te houden met iemand in huis. Van het opruimen van je spullen, naakt door het huis heen lopen of dat je moet denken aan het volume van je muziekinstallatie. Bovendien kan het ook andersom. Wellicht ben je een echte control freak en kan je slecht tegen mensen die rommelig zijn. Het kan dan erg vervelend zijn om iemand telkens op zijn slechte gewoontes aan te spreken. Zeker wanneer je net je prachtige en dure visgraatvloer hebt gedweild en je huisgenoot komt met zijn vieze schoenen erop staan. Helaas is alleen wonen wel wat duurder dan samenwonen. Je kunt namelijk eenvoudig alle kosten die je samen maakt delen. Denk aan boodschappen, energie-en internetrekening. 

Sociale interactie 

Wanneer je samen met een huisgenoot woont heb je automatisch meer sociale interactie. Dit is vooral leuk wanneer je nieuw bent in een stad waar je nog niet zo veel mensen kent. Zo kun je samen gezellig eten koken, de stad ontdekken of vrienden leren kennen uit zijn of haar netwerk! Of andersom natuurlijk. Daarnaast kunnen jullie elkaar ook helpen bij het klussen aan het huis. Denk aan het leggen van een nieuwe pvc vloer in je woning, het vervangen van een lamp of verven van de gele muren van de vorige bewoners. Helaas weet je nooit honderd procent zeker of je echt een goede klik hebt met je eventuele toekomstige huisgenoot. Wellicht is diegene wel heel introvert waardoor je ontzettend weinig sociaal contact hebt om echt een vriendschap op te bouwen. Wij raden je daarom aan om altijd deel te nemen aan een hospiteer avond om zo je toekomstige huisgenoot te leren kennen. Klikt het niet? Misschien is het dan handig om verder te zoeken. Klikt het wel? Dan kan het nieuwe avontuur beginnen!