Weekjesafari
Image default
Bedrijven

Zelf je eigen moderne christelijke muziek kiezen

Als je van christelijke, religieuze muziek houdt, zijn er tal van radiozenders die mooie muziek uitzenden voor elke leeftijd en doelgroep. Het nadeel is dan wel dat de muziek niet altijd naar je smaak is en onderbroken wordt door irritante reclames en nieuwsblokken. En een praatprogramma komt ook niet altijd gelegen. Dan is een online streamingdienst een uitkomst. 

Met een abonnement op een online streamingdienst kun je:

  • Zelf bepalen welke muziek je wanneer wilt luisteren, afhankelijk van je stemming, 
  • Leden van je gezin toegang geven tot hun eigen muziek of luisterboek,
  • Overal en altijd muziek luisteren, een luisterboek opzetten, of van bijbelverhalen genieten. 

Je kunt in een online streamingdienst je eigen afspeellijst samenstellen van muziek waar je graag naar luistert, maar je kunt je ook laten verrassen.

Het voordeel van een gereformeerde streamingdienst als FamilyStream is bovendien dat kinderen met een gerust hart hun gang kunnen gaan op het kindvriendelijke platform. Kinderen kunnen veilig gebruik maken van de streamingdienst, zonder dat de ouders toezicht hoeven te houden op alles wat ze doen en laten. Bovendien biedt het de zekerheid dat alle content, of het nu liederen of verhalen zijn, veilig en betrouwbaar is, en aansluit bij de belevingswereld van het kind. 

En wat je eigen muziekkeuze betreft: een online streamingdienst als FamilyStream heeft duizenden albums en luisterboeken met kinder- en bijbelverhalen. Daaronder het populaire album ‘Hoger dan de blauwe luchten’ van Willemijn Middelkoop – de Munnik, maar ook ‘Heer wees mijn Gids’ van André Nieuwkoop en Anita van der Schans.

Ook orgelmuziek is in ruime mate aanwezig, met albums van bekende namen als Jan Luteijn, Pieter Heykoop, Martin Mans en natuurlijk Feike Asma. En naast psalemen en luisterboeken met bijbelverhalen, is er ook een keur aan klassieke muziek te vinden die past bij je stemming: rustgevend, contemplatief of juist opwekkend. Door verschillende afspeellijsten te maken, kun je precies het soort muziek luisteren waar je op dat moment zin in hebt, zonder dat je afhankelijk bent van de smaak en het humeur van een radiomaker. En dan is het ook leuk om je eens te laten verrassen door een nieuwe zanger of onbekende muziek. Als het je niet bevalt, kun je hem zo weer van je afspeellijst halen. Dat is het grote verschil met het aankopen van een cd of album; het is allemaal in de prijs inbegrepen.

Bovendien weet je dat de muziek en de verhalen geen grof taalgebruik, geweld, racisme, misbruik, bloot e.d.bevatten, maar zin- en rustgevend zijn. En dat is wel eens een verademing ten opzichte van sommige muziek die je op de radio of televisie hoort.