Weekjesafari
Image default
Auto's en Motoren

Een positieve impact op het rijgedrag met behulp van snelheidsdisplays

Bent u benieuwd wat de impact van snelheidsdisplays is op het rijgedrag? Doordat er steeds meer mensen op de weg te vinden zijn, is het nog belangrijker om te zorgen dat al deze weggebruikers verantwoord op de weg rijden. Een van de manieren om dit voor elkaar te krijgen, is door middel van snelheidsdisplays. Dit is een snelheidsbord dat opgehangen wordt in de straat. Vervolgens zal het de snelheid meten van een auto of van andere weggebruikers die er langs rijden. De snelheid wordt aangegeven op de displays.

Bewustwording creëren op de weg

Het is geen nieuws dat het aantal ongelukken op de weg lijkt toe te nemen. Dit komt deels doordat er veel meer mensen op de weg te vinden zijn, maar het komt ook door het rijgedrag dat mensen vertonen. Het is van belang dat we allemaal voelen dat we een verantwoordelijkheid dragen wanneer we op de weg rijden. Een van de manieren om dit voor elkaar te krijgen, is door middel van snelheidsdisplays. Dit handige bord kan de snelheid meten van een auto of ander vervoermiddel dat langs komt rijden.

Ontdek meer over de werking van de snelheidsdisplay

Waarom is het belangrijk om de snelheid te meten van een auto? Doordat de snelheid na het meten direct wordt weergegeven op het bord, wordt een automobilist sneller bewust van het feit dat ze mogelijk te snel rijden. Aangezien het de indruk geeft alsof iemand buiten de auto de snelheid aan het controleren is, zal een bestuurder sneller geneigd zijn om hun snelheid te verlagen tot onder de aangegeven maximumsnelheid. Wanneer de automobilist zich aan de aangegeven maximum snelheid houdt, kunnen andere weggebruikers veiliger deelnemen in het verkeer. Zo dragen we allemaal bij aan een beter verkeer. Wilt u graag zien of het mogelijk is om een snelheidsdisplay in uw wijk op te hangen? Dan helpt Actime, gelegen in Helmond, u graag verder. Neem contact op met de experts via voor meer informatie.

https://www.actime.nl/snelheid-meten-auto/