Weekjesafari
Image default
Bedrijven

Fietsen in Nederland

Iedereen fietst in Nederland. Zowel jonge mensen als ouderen fietsen. De weersomstandigheden maken helemaal niet uit voor Nederlanders. In alle weersomstandigheden wordt er in Nederland gefietst. Het maakt niet uit of het extreem warm is of extreem koud. Fietsen kan gewoon. Je kunt je makkelijk aanpassen. Wanneer het koud is dan doe je meerdere lagen kleding aan. Ook kun je ervoor kiezen om een muts, sjaal en handschoenen te dragen. In de zomer kun je vaak wat luchtigere kleren aandoen. Kinderen worden op jonge leeftijd geleerd om te fietsen. Nederland staat ook bekend om het fietsen. Wij hebben zo een 22,5 miljoen aan fietsen in Nederland. We fietsen met elkaar zo een 15 miljard kilometer per jaar met z’n allen. Van alle ritjes, die gemaakt worden, wordt er zo een 27 % op de fiets gedaan. Het maakt niet uit waar je naar toe gaat. Je kunt fietsen naar de supermarkt, naar het werk of gewoon zonder een reden. Om te kunnen fietsen heb je een fiets nodig. Dit kun je aanschaffen in verschillende fietsenwinkels Nederland.

Fietsroutes in Nederland

In Nederland kun je overal fietsen. Hier worden 10 fietsroutes in heel Nederland besproken. De eerste fietsroute is de Slufterroute. De Slufterroute is te vinden op het eiland Texel. Je kunt hier 36 kilometer fietsen. Op het eiland door het natuurgebied De Slufter fietsen. Een andere fietsroute is de Bekendelleroute. Dit is een fietsroute door de Achterhoek. Hier zijn veel weilanden te vinden. Ook kun je grind- en zandpaden vinden. Dit is een route van ongeveer 45 kilometer. De derde fietsroute is de Buiksloterdijkroute. Dit is een fietsroute van 30 kilometer. Hier fiets je langs de dijken van Waterland en het IJ. Langs. De vierde fietsroute is de Rottemeren. Dit is een route van 42 kilometer. Bij deze fietsroute is het mogelijk om het in te korten. Hierdoor is het mogelijk om deze fietsroute met mindervalide personen of met kinderen te fietsen. Bij deze fietsroute fiets je langs verschillende recreatiegebieden. De vijfde fietsroute is de Koninklijke bossen en heide Het Loo. Dit is een route van 36 kilometer. Je fietst hier door de bossen van de Koninklijke Houtvesterij Het Loo. De zesde route is de Duinwaterroute. Hier kun je heerlijk fietsen door de duinen. Tijdens deze fietsroute kom je langs vogelobservatiehutten. Een andere fietsroute is De Grote Polderroute. Hier fiets je door de polder van Utrecht. Dit is een fietsroute van 40 kilometer. Dit is een ideale route om s’ morgensvroeg te fietsen. Ook heb je de fietsroute de Lauwersmeer. Dit is een fietstocht in Groningen en Friesland. Deze is 45 kilometer. De een na laatste fietsroute is de Utrechtse heuvelrug. Deze route kan wel 200 kilometer zijn. De laatste is de fietsroute Brabantse Heide. Dit is een route van 48 kilometer door de bosrijke gebieden van Brabant.

Elektrische fiets

De elektrische fiets wordt steeds populairder in Nederland. Ieder jaar wordt de best getest e-bike gekozen. Dit wordt gedaan door verschillende bedrijven en organisaties. Een E-bike test wordt door een onafhankelijke jury gedaan. Zij testen de elektrische fietsen en beoordelen deze. Hieruit wordt de beste gekozen.