Weekjesafari
Image default
Bedrijven

Heb je al lang zin in een massage? Probeer deze tips!

Leer meer over massage om indruk te maken op vrienden en familie. Massagetherapie is efficiënt in veel verschillende situaties. Je moet echter wel voorzichtig zijn als je iemand met verwondingen behandelt. Voor goede massagetechnieken, echter, lees de volgende tips hieronder.

Vergeet niet je duimen te gebruiken bij het geven van een massage. Dit is een heel sterk gebied van je hand dat gebruikt kan worden om spiertherapie te stimuleren. Vergeet niet bij het masseren niet te hard te drukken.

Als je vaak last hebt van spanningshoofdpijn, kun je baat hebben bij een professionele diepe weefselmassage van de nek. Om een diepe weefselmassage uit te voeren, gebruikt de massagetherapeut een rek- en strektechniek samen met druk om je spieren te trekken en te strekken. Hierdoor kunnen de spieren zich ontspannen; zo verlicht je hoofdpijn en spanning.

Probeer jezelf of iemand anders een voetmassage te geven. Je eerst op de voetzolen concentreren kan iemand echt ontspannen. Begin de voetzolen te strelen, heen en weer gaand in rechte lijnen. Doe deze bewegingen beginnend bij de hiel tot aan de bases van de tenen. Nadat de voetzolen goed gemasseerd zijn, kun je overgaan op de tenen en de bovenkant en het midden van de voet.

Zorg ervoor dat je masseur weet welke plekken je ongemakkelijk vindt voordat de massage begint. Als er een bepaald gebied is dat je pijn geeft, kan de therapeut zich daarop concentreren en proberen je wat verlichting te geven. Ze kan er ook op letten dat ze plekken vermijdt die bijzonder gevoelig zijn.

Als iemand een diepere massage wil, wees dan voorzichtig met hoeveel olie, je gebruikt. Ja, olie voelt heerlijk aan op iemands rug en veroorzaakt minder wrijving, maar dat laatste is het probleem bij diepere weefselmassage. Zonder die wrijving zul je geen diepe massage kunnen geven, want je handen zullen voortdurend glijden. Beperk dit probleem door net genoeg olie te gebruiken om de massage comfortabel te laten verlopen, maar niet zo veel dat je alle wrijving verliest.

Diepe weefselmassages kunnen echt helpen bij spierblessures. Deze vorm van massage dringt diep door in je spieren en weefsels om opgebouwde gifstoffen los te maken. Dit maakt spieren los die voortdurend gespannen zijn, meestal door een blessure of een slechte houding. Podotherapie uden kan helpen om de klachten zoveel als mogelijk te verminderen.

Als je een cliënt hebt aan wie je een massage geeft, vraag dan of hij of zij zich op zijn gemak voelt. Het laatste wat je zult willen is iemand die zich niet veilig voelt als je een massage geeft. Bovendien zullen ze erg gespannen zijn en moeilijk te masseren als ze angstig zijn.

Als je nieuw bent in het krijgen van een massage, kun je overstelpt worden met vragen. Houd je je ogen gesloten? Maak je een praatje tijdens de massage? Moet je je ogen openhouden als je op je rug ligt? De beste manier om met al deze dingen om te gaan is te doen wat voor jou goed voelt. De bedoeling van je massage is dat je je ontspant en dat je je ontspannen voelt.

Probeer je vuisten te gebruiken om een goede massage te geven. Stoot zachtjes op de plek die pijnlijk of gespannen is, nadat je de spieren met een zachtere techniek hebt opgewarmd. Stoten is uitstekend voor de bloedsomloop en zal de hele spier vrijwel onmiddellijk doen ontspannen. Vermijd het gebruik van deze techniek op iemand die bloedverdunners moet nemen om blauwe plekken te voorkomen.

Goede massagetechnieken leren zijn vaardigheden die een leven lang meegaan. Er zijn veel redenen om deze carrière eens te proberen, maar het feit dat je een vriend dit unieke geschenk kunt geven dat zijn leven positief zal beïnvloeden, maakt het allemaal de moeite waard. Zorg ervoor dat je deze paar tips opvolgt om je rug in werkende vorm te houden en nog vele jaren sterk te laten werken. Voor de beste specialisten in podotherapie voor voet- en houdingsproblemen kan je terecht bij Goessens Podologie.