Weekjesafari
Image default
Bedrijven

Leven in een camperbus

Ben jij erachter gekomen dat het wonen in een appartement of huis niets voor jou is, of je bent op zoek naar meer financiële vrijheid. Je hebt besloten een bus om te laten bouwen tot camper of doet dit geheel zelf. Je hebt besloten om snel je huis te verkopen in Drenthe of om het onder te gaan verhuren. Nu heb je in ieder geval genoeg budget voor het maken of laten maken van een prachtige camperbus waarmee jij gaat reizen.

Beperkte ruimte

Het leven in een camperbus zorgt ervoor dat je kunt gaan en staan waar je wilt. Ondanks dat je buiten de wereld aan je voeten hebt, is het binnenin de bus wel passen en meten. Denk vooraf dus goed na over wat je wel en niet in je bus wilt hebben. Kies je ervoor om geen douche te plaatsen in je bus, denk dan na over hoe je wilt gaan douchen. Kies je voor een fitness abonnement waardoor je in meerdere landen kunt douchen en sporten of gebruik je riviertjes en ‘douche’ je ‘au naturel’?

Koken in een camperbus

Vaak wordt gedacht dat je een hele keuken nodig hebt om een lekker en gezonde maaltijd te bereiden, maar niets is minder waar. Veel vloggers die online de avonturen delen tijdens het touren met een camperbus zetten vaak de lekkerste maaltijden op tafel. Zo bereiden ze verse risotto’s met zelf gevangen vis of een heerlijke vegetarische wokschotel met rijst. Koken in een bus is niet moeilijk, je moet alleen wat creativiteit hebben. Koken in een bus kan zowel elektrisch als op gas, mocht je op elektriciteit willen koken, dan moet je bus wel beschikken over een uitgebreid accupakket en eventueel zonnepanelen. 

Reizen is toch niets voor jou?

Mocht je er na een tijd achter komen dat reizen toch niets voor jou is en mis je de luxe van een vaste woonruimte? Dan kun je altijd je bus te koop aanbieden een een woning huren of opnieuw kopen. Ga je huren in plaats van opnieuw een woning kopen? Lees je dan eerst goed in over de verschillende rechten en plichten van een huurder. Zo loop je tijdens het huren niet tegen onverwachte kosten aan. Lees vooral het huurcontract ook aandachtig door!