Weekjesafari
Image default
Bedrijven

Strategieën over hoe efficiënt te zijn bij het verbeteren van je huis

Een eigen huis hebben kan echt lonend zijn. Het stelt je in staat een plek te hebben waar je je leven en persoonlijkheid kunt etaleren. Dat betekent dat als je een paar extra torentjes en een slotgracht aan je kasteel wilt toevoegen, je dat kunt doen. Dit artikel kan je helpen bij het kiezen en beginnen van projecten die je helpen je huis tot zijn volle recht te laten komen. 

Je geeft misschien veel geld uit als je nieuwe meubels koopt. Probeer eens te winkelen bij je plaatselijke kringloopwinkels en rommelmarkten om wat nieuwe stukken aan je kamers toe te voegen zonder de bank te breken. Er zitten vaak echte juweeltjes verstopt tussen tweedehands spullen. Ze moeten misschien een beetje opgeknapt worden, maar ze kunnen verrukkelijk zijn om te aanschouwen.

Een veel voorkomend voorval in veel huizen is een lekkende douchekop. Dit wordt veroorzaakt door een defecte of beschadigde O-ring aan de binnenkant van de kop. Om het lek te stoppen breng je eenvoudig plakband aan op de kop, en draai je de kop eraf met een pijpsleutel. Zoek een O-ring die op je kop past en plaats hem erin. Doe pijpverzegeling rond de schroefdraad van de pijp en schroef de kop weer vast, met een laatste aandraaiing van de pijpsleutel. Test de kop dan op verdere lekken.

Je kunt je keuken een ouderwetse uitstraling geven door oude blikken te kopen. Vlooienmarkten en kringloopwinkels staan vol met vintage koffie-, thee- en snoepblikken die geweldige kleine opbergruimten voor je spullen vormen. Gebruik ze om je keukengerei, koekjes, bloem of suiker in te verstoppen. Bevestig kleine handgemaakte etiketten aan de bovenkant waarop staat wat er in elk blik zit.

Voordat je in nieuwe hardhouten vloeren investeert, vraag je een vakman, over de huidige vloeren in je huis te bekijken. Soms kun je onder lagen tapijt of linoleum prachtig, natuurlijk hardhout verborgen hebben, dat gewoon wacht om opgeknapt te worden. Je krijgt uiteindelijk een mooier uitziende vloer van hogere kwaliteit voor minder geld.

Spoelbak

Elk oppervlak van je badkamer of keuken bedekken met decoratieve tegels is een heel duur project, zowel in tijd als in geld. In plaats daarvan voeg je visuele impact toe aan deze kamers door glazen tegels of mozaïeken te gebruiken om een brandpunt rond de spoelbak te creëren. Het project kan in één dag gedaan worden en vereist veel minder materiaal.De vierkante spoelbak heeft één bak en één afvoerputje. Zijn design zorgt een hygiënisch ontwerp dat makkelijk schoon te maken is.  

Deze tip lijkt misschien gezond verstand, maar je zou verbaasd zijn hoeveel mensen de waterleiding niet afsluiten voor ze loodgieterswerk gaan repareren. Je sluit misschien het water af naar een directe afvoer, zoals de gootsteen of het toilet, maar zolang de hoofdleiding nog online is kun je uiteindelijk je huis laten onderlopen.

Als je op zoek bent naar een nieuwe keukenkraan is een Reginox kraan een echte aanrader. De kranen van deze Nederlandse fabrikant worden wereldwijd verkocht. En bij Keukenspeciaal.nl vind je een uitgebreid assortiment. De kranen waarborgen een hoge kwaliteit.

Geef je keuken een nieuwe look door een backsplash aan te brengen. Keramische of glazen tegels, metalen platen, of zelfs gebroken borden, aangebracht in een mozaïekpatroon, kunnen geweldige backsplashes zijn. Het plaatsen van achterwanden op de muren achter de gootsteen en het fornuis, biedt een geweldige bescherming tegen spatten en vlekken. Je kunt het patroon desgewenst de hele kamer doortrekken. 

Als je je huis al een tijdje bezit, voel je misschien dat het tijd is om het te gaan verbeteren. Door deze tips te volgen, kun je beginnen je huis een paar uitstekende, huiselijke accenten te geven.