Weekjesafari
Image default
Bedrijven

Tips om meer te leren over woningverbetering

Mensen verbeteren hun huizen om vele redenen. Mensen worden vaak moe van hetzelfde uiterlijk. Anderen hopen de waarde van hun huis op te krikken en wat geld te verdienen. En weer andere mensen willen het gewoon doen omdat ze het leuk vinden dit soort projecten aan te pakken. Wat de redenen ook zijn, deze tips kunnen je helpen om meer te leren over woningverbetering. 

Ontwerp een verbouwing met het oog op het creëren van ingebouwde opbergruimte. Zo kan bijvoorbeeld een bezemkast herboren worden tot een kleine voorraadkast, of je kunt een kapstok op vloerniveau voorzien van rekken voor schoenen en tassen. Als je verbouwt om een huis te verkopen, kan het voordeel van de toegevoegde bergruimte de doorslag geven bij de beslissing van een koper.

Een geweldige manier om je huis er weer nieuw uit te laten zien is een nieuwe verflaag op de buitenkant van je huis te smeren. Als je een felle kleur kiest, zal je huis stralen als een nieuwe parel en de afgunst wekken van iedereen in je buurtblok. 

Een gemakkelijke en kosteneffectieve manier om je huis op te frissen is door het interieur te schilderen. Om de hoeveelheid verf te schatten die je nodig hebt, moet je de vierkante oppervlakte van de muren berekenen. Vermenigvuldig eenvoudig de lengte van de muur met zijn hoogte. Eén gallon verf zal ongeveer 350 vierkante voet bedekken. Bedenk dat je misschien twee lagen verf nodig hebt, afhankelijk van de kleur die je overschildert.

Vermijd dure verbouwingen op basis van persoonlijke smaak. $1.000 per tegel uitgeven aan je badkamer kan een goed plan lijken, maar de kans is groot dat als je uiteindelijk verkoopt, je dat geld niet terugverdient. Als de verandering niet iets is dat door iemand anders dan jij gewaardeerd kan worden, overweeg dan iets anders te doen.

Bewaar je verfblikken ondersteboven. Binnenin gebruikte blikken verf vormt zich een huid. Als je het blik opent is het een rommeltje om te verwijderen. Een oplossing is om de gebruikte verfblikken in je bergplaats ondersteboven te zetten! Op die manier zit, als je het blik omdraait en opent, de huid onder de verf, waar hij geen probleem kan veroorzaken.

Als je een kleine badkamer hebt, overweeg dan manieren te vinden om ruimte te besparen als je volgende huisverbeteringsproject. Het is gemakkelijk om een aangrenzende kast te gebruiken of om een oude keukenkast om te vormen tot een nieuwe opbergruimte voor je badkamer. Zorg er altijd voor dat je geen structurele steun wegneemt die de ruimte heeft.

Doe tijdens een bezichtiging de gordijnen en jaloezieën open om natuurlijk licht in de woning toe te laten. Als het buitenlandschap niet gewenst is, overweeg dan de jaloezieën wat gesloten te houden om er minder de aandacht op te vestigen. Doe alle lichten in huis aan, zodat het huis er helder en vrolijk uitziet in plaats van donker en somber. 

Binnenkamer verlichting

Als je binnenkamers schildert tijdens een woningverbetering, voorzie dan extra droogtijd als je huis nieuw is. Nieuwere huizen zijn meestal gebouwd met een uiterst effectieve (bijna luchtdichte) scheiding tussen binnen en buiten. Zwarte Shutters worden steeds populairder voor iedere ruimte in huis. Ook voor ramen in de kamer. En dat is voor een reden. Shutters, en in dit geval specifiek Fractions, passen perfect bij verschillende kamerinrichtingen, waaronder een modern interieur.

Hier is een idee! Om de aandacht te vestigen op stukken van je meubels en accessoires die bruin of paars zijn, plaats je ze tegen een witte achtergrond. Dit is vooral mooi als je in een appartement woont en niet in staat bent je kamer een andere kleur dan wit te schilderen. Gebruik deze kleur en creëer een ruimte vol persoonlijkheid door het gebruik van een bruine bank en paarse sierkussens. 

Bezit je een huis? Dan zul je vroeg of laat moeten renoveren. Het maakt niet uit waarom je het doet, want iets drijft ons allemaal. Of het nu voor het uiterlijk of voor het geld is, iedereen kan wel iets leuk vinden aan woningverbetering. Shutters kunnen ook volledig op maat gemaakt worden.