Weekjesafari
Image default
Bedrijven

Tips voor het opnieuw inrichten van je kantoor lees je hier

Het herinrichten van jouw kantoor kan een spannend en lonend proces zijn dat niet alleen het uiterlijk van jouw werkruimte verandert, maar ook kan het de productiviteit en humeur van jou en je collega’s verbeteren. Of je nu een groot kantoor renoveert of alleen een hoekje van je thuiskantoor opknapt, er zijn enkele eenvoudige tips om jou op weg te helpen met het vernieuwen van jouw werkruimte en die van je collega’s. 

Brainstorm wat je nodig hebt 

Bedenk eerst en vooral wat je nodig hebt voor jouw werkruimte. Hou je van natuurlijk licht, een lichte sfeer? Misschien heb je meer bureauruimte nodig voor papierwerk? Denk aan deze dingen wanneer je brainstormt over ideeën voor herinrichting. Als je eenmaal hebt vastgesteld wat je nodig hebt voor jouw werkruimte, ga dan op zoek naar meubels die aan dit doel beantwoorden. Met de juiste meubels en opbergmogelijkheden kun je ervoor zorgen dat jouw werkplek zowel functioneel als stijlvol is  

Nieuwe kleurinstelling 

Overweeg vervolgens kleurstellingen en wandbekleding. Een mooie laag verf of behang kan elke kamer een instant opknapbeurt geven. Maar als schilderen voor jou geen optie is, zijn er genoeg andere manieren om jouw kantoormuren een make-over te geven. Muurkunstprints, verwijderbare stickers of muurstickers zijn allemaal goede alternatieven voor traditionele verftechnieken. Het installeren van rekken op de muren kan ook visuele interesse toevoegen en tegelijkertijd praktisch gebruik maken van anders lege muurruimte door extra opbergmogelijkheden te bieden. 

Verlichting 

Het bijwerken van de verlichting in een werkruimte kan ook een groot verschil maken bij het creëren van de juiste sfeer. Het toevoegen van taakverlichting zoals verstelbare armlampen of staande lampen kan voor extra verlichting zorgen wanneer dat nodig is en tegelijkertijd decoratieve elementen bieden die het algemene uiterlijk van de kamer versterken. Accentverlichting zoals strijklicht of kleine accentlampen geven ook karakter en worden gespreksonderwerpen bij het ontvangen van klanten op kantoor. 

Leuke decoraties 

Tot slot kun je accessoires toevoegen die staan voor wie je bent of het bedrijf voor staat! Voeg planten en kunstwerken toe om leven in de kamer te brengen; persoonlijke herinneringen zoals ingelijste foto’s, kunstwerken gemaakt door een echte kunstenaar of familieleden, of verzamelingen zoals antieke boeken of vintage theekopjes geven karakter aan elke werkomgeving! Met deze eenvoudige tips voor het inrichten van jouw kantoorruimte kun je een productieve en esthetische werkomgeving creëren die perfect is voor elke zakelijke professional! 

Ben je in Groningen gevestigd en wil je een kunstenaar benaderen om je te helpen met de kantoorinrichting? Klik dan hier: kunstenaar in Groningenenschilderij van Groningen