Weekjesafari
Image default
Bedrijven

Verhuizen naar de Costa del Sol

Heel wat mensen kiezen ervoor om te verhuizen naar een vakantiehuis aan de Costa del Sol vanwege de unieke zorgeloze en gezonde levensstijl die het Zuiden van Spanje biedt. De kwaliteit van het leven aan de Costa del Sol is niet te vergelijken met veel andere plekken. Je hebt aan de Costa del Sol meer dan 300 dagen zon per jaar en een heldere blauwe hemel die zich het hele jaar door uitstrekt. Heerlijk dus om hier heel het jaar te vertoeven!

De kosten van levensonderhoud

De kosten van levensonderhoud in het zuiden van Spanje zijn een stuk goedkoper dan in veel andere Europese landen, zoals Engeland of Zweden. Het openbaar vervoer, maar ook boodschappen en uit eten gaan is allemaal een stuk goedkoper in het Zuiden van Spanje. Andalusië staat ook bekend om zijn goed infrastructuur. Er is een goede treinverbinding tussen Fuengirola en Malaga en er rijden hogesnelheidstreinen naar Madrid en andere delen van Spanje. Dat het goedkoop is betekent dus niet dat het niet goed regelt is. 

Een hypotheek krijgen 

Vanwege een grote toename van de vraag en het vertrouwen van de consument bieden tal van kredietverstrekkers in Spanje verschillende hypotheek plannen met vaste, variabele of gemengde rentevoeten. De financiering voor de aankoop van een woning in Spanje is verkrijgbaar bij nationale banken en spaarbanken en bij internationale banken, waaronder Britse banken zoals Barclays en Lloyds TSB, die allemaal verschillende kosten en contractvoorwaarden bieden.

Het dichtsbijzijnde vliegveld

Het vliegveld waar je het beste kunt landen als je vanuit Nederland naar de Costa del Sol wilt, is de luchthaven van Malaga. Deze luchthaven ligt op slechts 20 minuten van Benalmadena en 40 minuten van Marbella en vanuit de luchthaven kun je gemakkelijk naar veel andere Europese landen. 

De gezondheidszorg in Spanje

Mensen die in Spanje wonen hebben de hoogste levensverwachting in Europa. De Spaanse gezondheidszorg staat ook op een goede plek op de lijst van beste gezondheidszorg ter wereld. Als je in Spanje woont, is de zorg gratis. Als je niet in aanmerking komt voor gratis gezondheidszorg in Spanje, kun je een particuliere ziektekostenverzekering afsluiten of alle kosten betalen van elke behandeling die je krijgt. Aan jou de keuze dus.