Weekjesafari
Image default
Bedrijven

Wil je graag fitter worden? Lees hier hoe je jouw dag gezonder indeelt

Merk je aan je zelf dat je je niet helemaal fit voelt? Zoals je conditie die fors achteruit is gegaan, lichaamsgewicht die je liever niet onder ogen ziet en andere kwaaltjes die invloed hebben op je gemoedtoestand? Dan is het niet zo gek dat je op dit moment jezelf erg ongezond voelt. Lichaam en geest moet goed in balans zijn, zodat je je weer prettig in je vel zit en met gemak alle dagelijkse bezigheden kunt uitvoeren. Gelukkig ben je vandaag bij dit artikel belandt, want wij helpen jou met alle liefde de goede richting met een aantal tips die bijdragen aan een gezond en fit leven! 

Eet veel groentes en fruit 

Niks is meer waar, door je eetpatroon aan te passen voel je je minder gaar! Men zegt niet voor niets, je bent wat je eet. Door veel ongezonde dranken en voeding te consumeren zal dit leiden tot: overgewicht, slechte conditie, diabetes en een te hoog cholesterol en zo kan het lijstje wel even doorgaan. Wees er dus bewust van welke dingen je allemaal eet en drinkt op een dag, om erachter te komen waar je de mist in gaat. Wellicht kom je tot de conclusie dat je amper groentes en fruit eet op een dag, maar voeding met overmatig ongezonde vetten, toegevoegde suikers en zout. 

Wandel of fiets naar het werk of naar school 

Naast bewust worden van je eetgewoonte is het ook belangrijk om voldoende te bewegen. Merk je alleen dat je naast je drukke studie- werkleven hier amper aan toe komt? Dan hebben we een paar gouden tips die je dag gelijk veel gezonder maken waardoor je je gegarandeerd fitter gaat voelen. Als eerste adviseren we je om in plaats van met de auto of bus met de fiets of zelfs lopend naar het werk te gaan. Tijdens een wandeling verbrand je ontzettend veel calorieën. Doe je dit iedere dag? Dan val je ongetwijfeld een aantal kilogrammen af. Tip! Schaf wel goede schoenen aan waar je zorgeloos een goede afstand op kunt lopen zonder allerlei blessures of blaren te krijgen. 

Ga je toch liever met de fiets, maar heb je geen fiets? Neem dan snel een kijkje en klik op de volgende links: https://fietsshopharen.nl/elektrische-fietsen & https://fietsshopharen.nl/