Weekjesafari
Image default
Auto's en Motoren

Besparen op jouw autolasten? Dat doe je zó!

Heb je een auto voor de deur staan die je ook écht nodig hebt? Dan is het wellicht niet verstandig om jouw auto direct te verkopen via Ikwilvanmijnautoaf. Het is echter wel goed te begrijpen als je jouw autolasten graag flink omlaag wilt brengen. Gelukkig zijn daar enkele mogelijkheden voor.

Tip 1: sluit jouw autoverzekering opnieuw af

Allereerst is het aan te raden om jouw autoverzekering opnieuw af te sluiten. Kijk hierbij goed naar de dekking van de verzekering, naar eventuele aanvullende verzekeringen én naar de verzekeringsmaatschappij. Door een goede vergelijking te maken, kun je uiteindelijk voor een voordelige(re) autoverzekering kiezen. Om de kosten verder omlaag te krijgen, is het advies ook om voorzichtig te rijden. Des te meer schadevrije jaren je op weet te bouwen, des te meer korting je op jouw autoverzekering ontvangt.

Tip 2: rijd zuinig

Ten tweede is het aan te raden om zuinig te rijden. Ga niet met 130 kilometer per uur over de snelweg scheuren, maar hou het netjes bij 100 kilometer per uur. Geef bovendien niet gas bij als het stoplicht al op oranje springt, maar laat de auto rustig uitrollen. Door het ‘Nieuwe Rijden’ toe te passen, kun je de nodige brandstof besparen. Daarmee weet je op jaarbasis ook een behoorlijk bedrag te besparen!

Tip 3: kies voor een lichte en kleine auto

Ten derde is het aan te raden om voor een lichte en kleine auto te kiezen. Dat is althans aan te raden als een dergelijke auto aan jouw behoeften voldoet. Door specifiek voor een lichte en kleine auto te kiezen, weet je de wegenbelasting zo laag mogelijk te houden. Ook hiermee kun je op jaarbasis een flink bedrag besparen.

Tip 4: verkoop overbodige accessoires

Heb je voor jouw auto nog een fietsendrager, dak dragers of overige accessoires in de schuur liggen? Verkoop deze overbodige accessoires zo snel mogelijk. Heb je ook nog een caravan in stalling satan die je nagenoeg nooit gebruikt? Verkoop deze caravan dan ook zo snel mogelijk; via Ikwilvanmijnautoaf.nl krijg je hier echt nog een mooi bedrag voor. Door dergelijke accessoires te verkopen, weet je simpelweg extra geld te verdienen. Dat is uiteraard nooit verkeerd meegenomen!

Gerelateerde artikelen

Drie redenen om te kiezen voor een WA-autoverzekering

De lesauto verhuur vanuit Rotterdam met haal- en brengservice

Jouw auto verkopen is nog nooit zo gemakkelijk geweest