Weekjesafari
Image default
Toerisme

Boerencampings in Twente

Denkt jouw kind dat melk uit een pak komt en eieren uit een fabriek? Ga dan eens met het hele gezin naar een boerencamping. Boeren in Twente hebben het toerisme al een tijdje geleden ontdekt. Het runnen van een boerencamping is voor hen een geweldige kans. Niet alleen als extra inkomstenbron, maar vooral ook omdat het hen in staat stelt om mensen te laten kennismaken met het boerenleven.

Inmiddels telt Twente enkele tientallen boerencampings die een perfecte bestemming zijn voor een vakantie met de kinderen. Want kinderen zijn dol op twee dingen: buiten spelen en dieren. Een boerencamping heeft zeeën van ruimte waar de kinderen vrij kunnen rondscharrelen en, inderdaad heel veel dieren.

Hoe leuk is het, om de dag te beginnen met het melken van de koeien. Misschien laat de boer je wel een beetje verse melk proeven. Dát is wel wat anders dan melk uit een pak. En als je later op de dag nog wat eieren kunt rapen heb je alleen nog maar wat meel nodig om pannenkoeken te kunnen bakken.

Gedurende de dag mogen de kinderen misschien meehelpen op de boerderij, waardoor ze het boerenleven leren kennen en beginnen te begrijpen waar hun eten vandaan komt.

Ook de omgeving is de moeite waard, want Twente staat bekend als een klein paradijsje. In de omgeving kun je heerlijk wandelen of fietsen. Onderweg kom je bossen en landgoederen tegen. Het kan zomaar zijn dat je bijzondere vogels spot. Misschien kom je zelfs wel een hert tegen!

De betere boerencampings

Als je met het gezin een leuke tijd wilt hebben, is het belangrijk dat je erop kunt vertrouwen dat de boerencamping die je hebt uitgezocht goede faciliteiten heeft. Je wilt immers niet met je tentje in een weiland worden neergezet waar verder helemaal niets is. Daarom krijgen alleen de boerencampings in Twente die kwaliteit leveren een plekje op www.visittwente.nl. Op onze site zoek je heel makkelijk de boerencamping uit die het beste bij jullie past.

Heb je de perfecte boerencamping in Twente gevonden? Dan reserveer je direct een plekje, gewoon online. Een makkelijker begin van een ontspannen vakantie kan haast niet.