Weekjesafari
Image default
Auto's en Motoren

Drie redenen om te kiezen voor een WA-autoverzekering

In het leven heb je met weinig zekerheden te maken. Eén van de weinige zekerheden die je wel hebt, is dat je jouw auto verplicht moet verzekeringen. Elke auto die van de Nederlandse openbare weg gebruik maakt, moet een geldende autoverzekering hebben. Indien je een auto gaat kopen, is het daarom ook aan te raden om direct naar een geschikte autoverzekering te kijken.

Als je de autoverzekeringen met elkaar gaat vergelijken, kom je al snel drie varianten tegen: een WA-autoverzekering, een WA beperkt autoverzekering en een WA volledig autoverzekering. Deze drie soorten verzekeringen hebben stuk voor stuk hun eigen kenmerken; hieronder lees je meer over een WA-autoverzekering. Of beter gezegd: je vindt drie redenen waarom ook jij het beste voor een WA-autoverzekering kan kiezen.

Reden 1: het is verplicht

Wil je een auto gaan kopen? Dan ben je verplicht om hier een autoverzekering voor af te sluiten. De Nederlandse wet schrijft namelijk voor dat elke auto minimaal een WA autoverzekering moet hebben. Alleen om deze reden is het eigenlijk pure noodzaak om een dergelijke autoverzekering af te sluiten.

Reden 2: je geniet van een lage premie

Wil jij jouw auto goed verzekeren? Dan kun je ook voor een WA beperkt- of een WA volledig cascoverzekering kiezen. Als je voor één van deze verzekeringen kiest, moet je echter rekening houden met een hogere premie. Een absoluut voordeel van een WA-autoverzekering is dan ook terug te vinden in de lage premie.

Hoe het komt dat de premie zo laag is? Dit komt puur door de dekking van een WA-autoverzekering. De dekking is niet uitgebreid te noemen, waardoor de verzekeringsmaatschappijen lage tarieven kunnen hanteren.

Reden 3: ideaal voor oudere auto’s

Ben je voornemens om een auto van bijvoorbeeld 10 jaar oud te kopen? Dan kun je eigenlijk maar één juiste keuze maken: een WA-autoverzekering afsluiten. Een dergelijke autoverzekering past namelijk perfect bij een auto van een dergelijke leeftijd. Ook als je een auto van bijvoorbeeld 15 of 20 jaar oud koopt, is een WA-autoverzekering eigenlijk voor deze auto op het lijf geschreven!

Al met al: voldoende redenen om direct op zoek naar de beste WA-verzekering te gaan!