Weekjesafari
Image default
Auto's en Motoren

Jouw schadeauto verkopen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Schade aan jouw auto; daar zit je uiteraard nooit op te wachten. Het lastige is alleen dat je op de weg afhankelijk van andere weggebruikers bent. Jij kunt nog zo voorzichtig doen om een ongeluk te voorkomen, maar dat geldt helaas niet voor iedereen. Een ongeluk zit dan ook in een klein hoekje. Heb je recent een hevig ongeluk gehad? En is jouw auto eigenlijk niet meer in staat om te rijden? Dan kun je eigenlijk maar één juiste keuze maken: jouw schadeauto verkopen. Ook al was je behoorlijk gehecht aan jouw auto en zou je hem diep in je hart graag willen laten repareren.

De kosten voor een dergelijke reparatie zijn echter niet meer de moeite waard. Tevens heb je de kans dat jouw auto total loss verklaard wordt; in dat geval heb je niks meer aan jouw auto. Wil je jouw schadeauto daarom verkopen? Dan is het goed om te weten dat dit super makkelijk gaat tegenwoordig! Wil je meer informatie? Lees dan dit artikel over het bedrijf: Sloopautoverkopen.com.

Neem contact op met opkopers

Bij jou in de buurt zijn altijd wel één of meerdere opkopers te vinden. Dit zijn bedrijven die schadeauto’s opkopen en hier vervolgens iets nuttigs mee doen. Je kunt hierbij denken aan export of aan het verkopen van de auto in losse onderdelen. Ook zijn er bedrijven die de auto op een duurzame manier recyclen, waardoor het materiaal nog een volgend leven krijgt.

Door contact met dergelijke bedrijven op te nemen, kun je razendsnel jouw schadeauto verkopen. De kans dat dergelijke bedrijven interesse in jouw auto hebben, is namelijk gelijk aan 100%. Het advies is dan ook om zo snel mogelijk contact met opkopers bij jou uit de buurt op te nemen. Idealiter neem je contact met meerdere opkopers op. In dat geval kun je mogelijk een biedingsstrijdig uitlokken, waardoor de verkoopprijs eigenlijk alleen maar hoger en hoger uit gaat vallen. 

Is de verkoop rond?

Heb je uiteindelijk met een opkoper een prijsafspraak gemaakt? Dan kan die partij direct jouw sloopauto ophalen. Zelfs als jouw auto helemaal niet meer kan rijden, heeft de opkoper hier wel een geschikte oplossing voor. Bijkomend voordeel voor jou: je hebt hier zelf geen omkijken meer naar. Met alle dank aan op de opkoper bij jou uit de buurt!