Weekjesafari
Image default
Auto's en Motoren

viaBOVAG Opel Zafira

 

{{external image}}

Opel bracht ondertussen al heel wat modellen op de markt. In 1999 kwam daar de Opel Zafira bij. De Zafira ging als enige concurrent dienen van de Renault Scienic binnen het segment van de compacte eenvolumers.  Koop je een gebruikte Zafira, kies dan bij voorkeur voor de viaBovag Opel Zafira. Dan koop je gegarandeerd een betrouwbare en goed onderhouden Opel.

 

Enige concurrent van de Scenic

Na de lancering in 1999 kreeg de Opel Zafira drie jaar later al een metamorfose en nog eens drie jaar later werd al de tweede generatie van de Opel Zafira gelanceerd. Bij de tweede generatie hoorde ook de variant, de OPC-versie, De Zafira is een gezinsauto van origine. Met de jaren kreeg de auto echter steeds meer dynamiek en werd de auto aan de binnenkant steeds ruimer. In 2011 werd de derde generatie uitgebracht, De Zafira C-Tourer. Deze variant is  gemaakt op de vooras van een Opel Insignia en de achteras van een ander succesnummer van Opel, de Astra.  Opvallend, de naam Opel Zafira doet alleen opgeld in Europa en Ierland, In Engeland is sprake van de Vauxhall Zafira, in Oceanië is het de Holden Zafira, terwijl het in Japan de Subaru Zafira is. In Noord- en Zuid Amerika tenslotte, maakt de Chevrolet Zafira furore.

Auto start niet

Zelfs met een Opel Zafira kun je een keer met onheil te maken krijgen. De auto start niet, de band is lek of je staat met pech langs de kant van de weg. Het kan je met elke auto, ook met een nieuwe, een keer overkomen. Raak niet in de stress, maar neem gewoon zo snel mogelijk contact op met RoadGuards. Dit is een groep van 800 automonteurs, die na je melding binnen een half uur bij je zijn en je verder helpen. Je hoeft geen abonnement te hebben, je betaalt de monteur voor het werk dat hij heeft verricht. Ook nadien is het afsluiten van een abonnement niet nodig. Iedereen met een voertuig met een geldig kenteken kan een beroep doen op de monteurs van RoadGuards.