Weekjesafari
Image default
Vakantie

De mooiste plekjes om te Kamperen in de Ardennen

Voor mooie plekken hoeven we niet de hele wereld rond te reizen. Er is voor ieder wat wils. Er zijn plekken voor het hele gezin, waar liefhebbers van de natuur de tijd van hun leven hebben en outdoor fanaten zich volledig uit kunnen leven. Dat kan op de leukste Ardennen camping. Kamperen in de Ardennen is echt een aanrader! Lees snel verder en ontdek waarom jij je aankomende vakantie naar de Ardennen moet plannen.

De natuur

Nederland is een zeer dichtbevolkt land, overal waar je kijkt zijn mensen. Zelfs in de natuurgebieden zit het er vol van. In de Belgische Ardennen in Wallonië is dit niet het geval. Het is een dunbevolkt gebied vol uitzichtpunten, riviertjes en vol met bossen. Hier hoort u nog echt “de stilte”. Het is dus een ideale plek om met uw tent neer te strijken en volledig te genieten van de rust. Daarvoor is de kampeerplaats van Polleur ideaal.

Actieve vakantieganger

Ook als u liever een actieve vakantie hebt, bent u in de Ardennen op het juiste adres. Naast fietsen en wandelen kunt u ook activiteiten ondernemen zoals mountainbiken, kajakken en ziplinen. De rivieren in de Ardennen zijn perfect voor rafting en kajakken. Voor liefhebbers zijn er ook verschillende mogelijkheden om in deze streek te golfen. Het heuvelachtige terrein zorgt voor de meest uitdagende holes. In de provincie Waals-Brabant telt 11 terreinen waar je je volledig uit kunt leven.

Voor de bourgondiërs

De Ardennen staan ook bekend om hun prachtige bourgondische bieren. Bieren, bieren zoals de Achouffe, Bocq, Bellevaux en Leffe kennen hun oorsprong in de Ardennen. De meeste van deze merken hebben er nog een mooie brouwerij staan waar je naartoe kunt voor een rondleiding inclusief proeverijen. In de Ardennen zijn er een aantal restaurants te vinden met een Michelinster. Enkele voorbeelden hiervan zijn Lemonnier in Lavaux-Sainte-Anne, Le Château de Strainchamp in Fauvilliers en Hotel Zur Post in Sankt Vitz. Als u nou toch liever iets snels eet staat er in ieder dorp een frietkot. De friet wordt hier vaak nog klassiek in ossewit gebakken, waardoor je na een kleine portie al helemaal afgetopt bent.