Weekjesafari
Image default
Society / Holidays

De termen, functies en montage van kozijnen

Tegenwoordig is de levensduur van een kozijn zowat de levensduur van de bewoner, waardoor een bewoner maximaal een keer nieuwe kozijnen aan zal schaffen. Vaak verklaart deze eenmalige handeling dat de mens over weinig kennis beschikt rondom de termen en zaken van kozijnen.

Waar dienen kozijnen voor? Welke eigenschappen beschikt een kozijn? Wat is de betekenis van een kozijnprofiel? Dit zijn vragen waarbij veel mensen niet in staat zijn ze te beantwoorden. Om de kennis over kozijnen en de functies te verbreden, zal er in dit artikel aandachtig gekeken worden naar de kozijnen, montage en termen.

Termen

            Kozijnen

Het kozijn is kortweg een in de muur gebouwde frame. Deze frame biedt een opvulling tussen de muren en het raam. Het kozijn heeft verschillende functies, waaronder het behouden van de isolatie.

            Profielen

Profielen kunnen aangeduid worden als de basis van de kozijnen. Per merk zijn er verschillende profielen beschikbaar, die ingedeeld kunnen worden in vlakke en verdiepte profielen. Deze twee kampen zijn te onderscheiden in de inbouwdiepte; in hoeverre het raam in het kozijn is gebouwd. Bij een vlak profiel zal het raam verder naar buiten staan ten opzichte van een verdiept profiel.

Montage

De montagewijze speelt een grote rol in de functies van het geplaatste kozijn. Ondanks het kozijn beschikt over de beste eigenschappen, kan een slechte montage alsnog zorgen voor een afname van de kwaliteit van het uitstekende kozijn.

Mits een kozijn op de juiste wijze zal worden geplaatst, zullen de kozijnen de bewoner een verbeterde vormvastigheid, een hogere isolatiewaarde, een langere levensduur en stevige montage garanderen.

Functies

De belangrijkste functie van de kozijnen is het tegenhouden van de binnendringing van lucht. Echter zijn er kozijnen beschikbaar, waarbij de bewoner dankzij draaibare onderdelen in staat is de woning te voorzien van frisse lucht.

Nieuwe kozijnen kopen zal ook de stookkosten opmerkelijk verlagen. Doordat de isolatie gewaarborgd zal worden, krijgt de koude luchtstroom geen schijn van kans de woning te betreden. Hierdoor zal de bewoner de temperatuur binnenshuis niet te verhogen om de comfort te behouden.

http://directeenkozijn.nl

Gerelateerde artikelen

Bungalow vakantie bij CenterParcs

Het maken van keuzes

Repromat wist precies wat ik zocht!